Om os

Læs mere om Hortens historie, forretningsfokus, kultur og metode.

Hos Horten arbejder vi hver dag hårdt for at give vores klienter en fordel inden for deres områder. Det kræver mod at tage stilling – og at sige det ligeud. Men vi tør udfordre det, som andre tager for givet. Vi stiller spørgsmål, deler viden og går forrest – særligt i sektorer, der er præget af intensiv lovregulering og hastig udvikling. Horten er i dag en ledende juridisk rådgiver, og vi bruger vores solide erfaring til at skabe bedre muligheder og resultater for danske og udenlandske virksomheder, kommuner og andre offentlige myndigheder.

Alt sammen bygget på et af de stærkeste faglige miljøer i Danmark. Et ambitiøst miljø med respekt for forskellighed, hvor den gode stemning råder. Det bringer vi med, når vi møder dig som klient.

Vores historie

Horten er vokset ud af en offentligretlig verden og er i dag ledende juridisk rådgiver for den offentlige sektor – en position, vi udvikler hver dag. Vores offentligretlige ekspertise er af stor værdi for vores mange erhvervsklienter. Gennem de seneste 60 år har vi således øget vores markedsposition inden for det private marked til i dag at omfatte langt over halvdelen af vores forretning.

I en tid, hvor flere og flere aspekter af forretningslivet bliver intensivt reguleret, har erhvervslivet behov for en juridisk rådgiver, der også har dyb indsigt i offentlig regulering – nationalt, men også på tværs af grænser. Det er en grundforudsætning for evnen til at navigere sikkert på markederne, og en forudsætning, som Horten bedre end andre kan understøtte.

En anden forudsætning er internationalt udsyn og forståelse. Horten har siden 2000 opnået en international position via samarbejde med en række internationale advokatfirmaer og deltagelse i verdensomspændende internationale netværk. Vi kender vores internationale partnere godt, men har frihed til at agere uafhængigt. På den måde kan vi sikre den bedste internationale rådgivning for vores klienter. 

Vi er nået langt siden 1953, hvor vores virksomhed blev grundlagt. Vores 235 medarbejdere (omregnet til 207 FTE), heraf 123 jurister og 45 øvrige fee earners udgør i dag en af Danmarks mest anerkendte full-service advokatvirksomheder.

Vores forretningsfokus

Bedst til regulerede sektorer

Horten er specialister inden for sektorer, der er intensivt regulerede, eller hvor teknologisk udvikling og nytænkning er bærende – såsom energi og forsyning, Life Science og Health Care, it, teknologi og medier samt den offentlige sektor. Vi bruger vores særlige ekspertise inden for regulerede områder proaktivt til at løse komplekse problemstillinger og tænke innovativt, hvad enten det handler om nye energiformer, avanceret teknologi eller samarbejde mellem offentlige og private parter.

Vi har mange års erfaring med rådgivning i spændingsfeltet mellem den offentlige og private sektor, eksempelvis med komplekse OPP-projekter, omdannelse af offentlige virksomheder som i forsyningssektoren eller udvikling af helt nye teknologiske markeder som i gaming-industrien. Her anvender vi vores regulatoriske viden til fordel for vores klienter. Ved at kombinere høj juridisk faglighed, strategisk tilgang og politisk forståelse rådgiver vi om helheder og ser nye muligheder.

Sammen med vores klienter går vi forrest i udviklingen, blandt andet fordi vi ikke er bange for at stille spørgsmål og udfordre. Vi satser målrettet på at udvide og udvikle vores rådgivning inden for sektorer, hvor reguleringen påvirker vores klienters aktiviteter.

Vores kultur

Forskellighed i øjenhøjde

Hos Horten møder du mere end et jakkesæt. Vi tør have kant og gøre brug af vores forskelligheder. Opskriften er mod, åbenhed og fremsynethed funderet i et stærkt og ambitiøst miljø med respekt for mennesker, og hvor den gode stemning råder. Vi gemmer os ikke bag paragraffer og komplicerede begreber. Vi formidler enkelt og klart, så alle forstår, hvad vi siger.

Ambition
Engagement
Integritet
Imødekommenhed

Det er de værdier, som kendetegner Horten som rådgiver og som virksomhed.

Vores metode

Klare strategier til kompleks jura

Kombinationen af faglighed og forretningsindsigt gør Horten til en skarp og værdiskabende rådgiver – og det mærker du hurtigt som klient hos os. Vi har mange års erfaring i feltet mellem jura og strategi, mellem politik og praktik. Hos os handler det om at levere en rådgivning, der kombinerer den juridiske viden med en strategisk tilgang og kommerciel forståelse, så vi kan identificere de bedste muligheder for vores klienter. Vi sætter tingene i sammenhæng og rådgiver ud fra et helhedsperspektiv. 

Vores dybe faglige indsigt betyder også, at vi har holdninger til de områder, vi beskæftiger os med – og dem bruger vi aktivt til vores klienters fordel.

Vi arbejder målrettet, konsekvent og kompromisløst, når det handler om at skabe værdi for vores klienter. Vi udfordrer konstant os selv for endnu bedre at kunne udfordre dig som klient, og vi arbejder målrettet med at øge kendskabet til vores klienters virkelighed og behov.

Vores domicil

Horten har til huse i Hellerup, København. Vores domicil er et moderne og inspirerende byggeri konstrueret med tanke på fremtidens udfordringer for et ambitiøst advokatfirma og indrettet til at understøtte nye samarbejdsformer.

Der er kontorer, der giver plads til ro og fordybelse, mens bygningens fællesområder er designet til at kunne huse spontane møder. Domicilets kontorer er placeret omkring større centrale rum i stedet for eksempelvis i et korridorsystem, og bygningens fællesområder er inspireret af italienske torvepladser, hvor mennesker naturligt mødes og taler sammen. Formålet er at skabe de bedste betingelser for vidensdeling og samarbejde.

Arkitekturen sparer på energien

Bæredygtighed er centralt for Hortens domicil. Bygningens energiforbrug ligger 10 % under gældende energikrav på opførelsestidspunktet (2009). Det skyldes blandt andet bygningens særegne arkitektur, der er med til at reducere energiforbruget til nedkøling. Alle vinduer er vinklet mod nord, hvilket minimerer det direkte sollys på kontorerne - og dermed behovet for nedkøling. De nordvinklede vinduer bidrager endvidere til en bedre kvalitet af arbejdslys, da lysindfaldet på kontorerne er et mere behageligt dagslys frem for et ofte skarpt sollys.

Investeringer i energibesparende løsninger

Derudover har Horten skruet ned for energiforbruget via en række bæredygtige investeringer - blandt andre:

  • Ventilation, varme og køling er sektioneret og reguleres via bevægelsessensorer.
  • Intelligent dagslysregulering, ligeledes via sensorer, der tænder/slukker for det elektriske lys alt efter aktivitet i et kontor, mødelokale eller område.
  • Der gøres kun rent på kontorer og områder, der har været i brug siden sidste rengøring. Bevægelsessensorer måler aktivitet, og et tilkøbt computerprogram fortæller hver aften rengøringspersonalet, hvor de skal gøre rent.
  • Belastningen på virtuelle servere er fordelt således, at servere automatisk lukkes ned, når de øvrige servere har kapacitet til rådighed. Dette medfører et mindre strømforbrug, en mindre varmeudladning og øget driftssikkerhed.
  • Fysiske telefoner er afskaffet til fordel for IP-telefoni.
  • Det trådløse netværk lukker automatisk ned, hvis der ikke er it-brugere på en hel eller del af en etage.
  • Alle arbejdspladser har elspareskinner.
  • Der er installeret LED lys alle steder, hvor det er muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

NYHEDSBREV!

Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.