EU-ret har indflydelse på stort set alle lovgivningsområder – fra etableringsmuligheder og selskabsdannelse, skatteforhold, konkurrenceret og regulatoriske forhold til håndhævelse af immaterielle rettigheder.
Hold dig opdateret med nyt inden for EU-ret og menneskerettigheder
Legal 500 anerkender Horten som førende advokathus
13. april 2018
Horten anerkendes som førende juridisk rådgiver inden for en lang række specialeområder. Samtidig udpeges 26 Horten-partnere som værende blandt landets bedste juridiske rådgivere.
Horten åbner eget tv-studie
11. april 2018
Video er et oplagt medie til at præsentere jura i øjenhøjde, og Horten har nu fået sit eget tv-studie.
Bøder til karteller i bilindustrien sætter fokus på ansøgninger om bødefritagelse
16. marts 2018
Europa-Kommissionen har ved tre forligsafgørelser pålagt aktører i bilindustrien bøder for mere end 540 millioner euro. Samtidigt har tre karteldeltagere opnået bødefritagelse pga. deres rolle i afsløringen af kartellerne.
Nye rankings fra Chambers
13. marts 2018
Chambers, som er den førende internationale guide til de bedste advokatfirmaer, placerer igen i år Horten blandt Danmarks bedste.
Ny vejledning om ansvarlige investeringer
6. marts 2018
Erhvervsstyrelsen har den 5. marts 2018 lanceret en ny vejledning om ansvarlige investeringer, der lægger op til, at investorer bør indtænke samfundsansvar i deres investeringsbeslutninger.
Fusionskontrol: Hvornår skal fusioner anmeldes til nationale konkurrencemyndigheder?
15. februar 2018
Ved virksomhedsoverdragelser og andre fusioner skal det altid overvejes, om transaktionen er underlagt fusionskontrol – enten nationalt eller på EU-niveau. Hortens Merger Control Poster giver overblik over omsætningstærsklerne for fusionskontrol i Europa.
100 dage til databeskyttelsesforordningen – er I klar?
14. februar 2018
I dag er der 100 dage til databeskyttelsesforordningen træder i kraft. Vi opsummerer, hvad I bør have styr på inden den 25. maj 2018.
Mens vi venter på EU-Domstolens afgørelse i EY/KPMG-sagen om gun-jumping
13. februar 2018
Konkurrencemyndighederne har stigende fokus på parternes handlinger forud for en godkendt fusion. EU-Domstolen forventes at tage endelig stilling i EY/KPMG-sagen i foråret 2018.
Prisstigninger i pharma-sektoren kan betragtes som misbrug af dominerende stilling
Konkurrencerådet har den 31. januar afgjort, at CD Pharma har misbrugt sin dominerende stilling ved at hæve prisen med 2.000 % på lægemidlet Syntocinon tilbage i 2014.
Opsamling på LinkedIn-julekalenderen: Få styr på udbuds-, kommunal- og forsyningsretten
Gik du glip af Hortens julekalender på LinkedIn om udbuds-, kommunal- og forsyningsret? Vi giver dig en opsamling her.
Unikt samarbejde mellem Horten og Symbion
5. februar 2018
Horten Advokatpartnerselskab indgår unikt samarbejde med Symbion og Accelerace, hvor vi stiller et team af jurister til rådighed for startup-virksomheder i kontorfællesskabet Horten CoLab.
Vi giver viden videre - forår 2018
10. januar 2018
I foråret 2018 har vi programsat over 40 seminarer, morgenmøder og kurser, hvor vores jurister sammen med eksterne eksperter giver den nyeste viden videre inden for deres fagområder. Der er nu åbent for tilmelding.
TOP 10: Her er årets mest læste på horten.dk
8. januar 2018
Læs eller genlæs de 10 mest besøgte artikler på www.horten.dk i 2017 og få genopfrisket din juridiske viden.
Ny managing partner
2. januar 2018
Advokat og partner Finn Schwarz er pr. 1. januar 2018 tiltrådt som managing partner i Horten Advokatpartnerselskab.
Tilsagn fra EU-Kommissionen ikke til hinder for nationale domstoles egne afgørelser
19. december 2017
EU-Domstolen fastslår, at EU-Kommissionens bindende tilsagn ikke hindrer modsatrettede afgørelser ved nationale domstole.
Dom i Coty-sagen: Forbud mod brug af tredjeparters onlineplatforme ikke ulovligt
12. december 2017
EU-Domstolen fastslår i dom af 6. december 2017, at kosmetikproducenten Coty's forhandlerforbud mod internetsalg gennem tredjeparter som Ebay og Amazon, ikke var ulovligt.
Svensk undersøgelse af tilbudskoordinering over for kommunal indkøbscentral
11. december 2017
Den svenske konkurrencemyndighed har undersøgt mulig tilbudskoordinering mellem forhandlere af køkkenudstyr ved SKL Kommentus Inköpscentrals udbud af en rammeaftale. Sagen er lukket, efter producenten har ændret retningslinjer for forhandlernes deltagelse i offentlig udbud.
Folketinget vedtager ændringer af konkurrenceloven
5. december 2017
Den 30. november 2017 vedtog Folketinget forslag til ændring af konkurrenceloven. Forslaget blev fremsat i oktober 2017 og er vedtaget uden væsentlige ændringer.
Østre Landsret stadfæster Metros dom for overtrædelse af konkurrenceloven
23. november 2017
Metro er idømt bøde på 50.000 kr. for overtrædelse af konkurrenceloven ved at tilbageholde oplysninger i fusionssag. Østre Landsret har netop stadfæstet byrettens dom.
EU-Domstolen: TV2 har modtaget ulovlig statsstøtte
14. november 2017
EU-Domstolen har i ny dom fastslået, at de reklameindtægter, TV2 modtog fra 1995-1996 via TV2-fonden, udgjorde ulovlig statsstøtte.
Medarbejderes lovlige ytringer skal håndteres med respekt for ytringsfriheden
16. oktober 2017
Offentlige myndigheder må gerne tage en snak med en medarbejder, der har brugt sin ytringsfrihed til at kritisere arbejdspladsen – forudsat at ledelsen har en saglig grund til det. Men de har et særligt ansvar for at sikre, at det sker i fuld respekt for den ansattes ytringsfrihed. Det viser ny afgørelse fra Ombudsmanden.
Persondataforordningen: Udsigt til bøder til offentlige myndigheder
13. oktober 2017
Det kommende forslag til en ny databeskyttelseslov ser ud til at lægge op til, at offentlige myndigheder vil kunne idømmes bøder for overtrædelse af databeskyttelseslovgivningen.
Nyt digitalt værktøj: Horten Connect
11. oktober 2017
Horten Connect er en cloudbaseret platform, der sikrer effektivt samarbejde i et sikkert digitalt miljø. Med Horten Connect får I adgang til en række produkter, som kan gøre håndteringen af dokumenter, arkivering, projektsamarbejde og transaktioner lettere.
Ændringsforslag til konkurrenceloven
9. oktober 2017
Erhvervsministeren har fremsat forslag om ændring af konkurrenceloven, så den fremover i højere grad afspejler EU's praksis og EU-Kommissionens meddelelser.
EU-Domstolen: Hvornår er der tale om afskedigelser?
EU-Domstolen har i to sager for nyligt tilkendegivet, at arbejdsgiveren skulle have konsulteret arbejdstagernes organisationer, inden de varslede ændringer, som medførte kollektive afskedigelser.
EU-Domstolen: Tjenestemandsansat havde ret til at vende tilbage til prøvestilling
EU-Domstolen vurderer, at en tjenestemandsansat i en prøvestilling som kontorchef skulle have været tilbudt den samme eller tilsvarende stilling ved tilbagevenden fra forældreorlov, selvom stillingens prøvetid var udløbet.
Ankestyrelsen: Vederlagsfrie garantier er ikke lovlige
6. oktober 2017
Ankestyrelsen har den 2. oktober 2017 udtalt, at det ikke var lovligt, da Ærø Kommune ydede støtte ved at stille garantier for forsyningsselskabers lån uden at opkræve garantiprovision. Det er i strid med statsstøttereglerne og hvile-i-sig-selv-princippet.
Eksklusivitetsrabatter: Intel-sagen med rekordbøde hjemvises
20. september 2017
En dominerende virksomheds brug af eksklusivitetsrabatter er ikke altid et misbrug af dens dominerende stilling. Det fastlår EU-Domstolen i ny dom.
Compliance: Online-undervisning i konkurrenceret
Horten tilbyder nu online-undervisning i konkurrenceret skræddersyet til den enkelte virksomhed.
Europæiske IP-rettigheder i Storbritannien efter Brexit
19. september 2017
Storbritanniens udtræden af EU kommer til at skabe usikkerhed for både britiske og EU27-virksomheder i forhold til omfanget og beskyttelsen af immaterielle rettigheder i Storbritannien. Kommissionens Taskforce for Artikel 50 har nu foreslået en række hovedprincipper for reguleringen.
Ny dom fra Menneskerettighedsdomstolen om virksomheders overvågning af privat kommunikation
Arbejdsgivere skal informere ansatte om muligheden for overvågning samt omfang heraf. Det understreger ny dom fra Menneskerettighedsdomstolen.
Nyt arrangementskatalog for efteråret 2017
10. september 2017
I efteråret 2017 har vi allerede nu programsat 35 forskellige arrangementer. Se det nye arrangementskatalog online.
Kartelbøde til VVS-firma for tilbudskoordinering på fem byggeprojekter
16. august 2017
Et VVS-firma har fået en millionbøde for at koordinere priser og andre vilkår med en konkurrent ved tilbud på fem københavnske byggeprojekter i perioden fra april 2012 til august 2013.
Ny partner
15. august 2017
Horten Advokatpartnerselskab har optaget Christian Gregersen som equity partner.
Google - et overblik over sommerens EU-sag mod internetgiganten
27. juli 2017
I juni 2017 afgjorde Kommissionen den første af tre verserende sager mod Google og gav Google en rekordstor bøde på EUR 2,42 mia. for misbrug af dominerende stilling. Ifølge Kommissionen havde Google begunstiget Google Shopping i deres søgetjeneste.
Ny vejledning om skattemæssige forhold i offentlige udbud
27. juni 2017
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop udarbejdet en ny vejledning om, i hvilket omfang ordregiver kan inddrage skattemæssige forhold ved offentlige udbud.
Ny sag sætter fokus på branchestandarder og konkurrenceret
21. juni 2017
En brancheorganisation for tagpap og medlemsvirksomhederne har overtrådt konkurrenceloven ved at fastsætte og anvende standarder. Det følger af Konkurrencerådets afgørelse af 31. maj 2017, som påbyder, at standarderne ophæves.
Den Europæiske Patentdomstol lader vente på sig
20. juni 2017
Aftalen om Den Europæiske Patentdomstolen (UPC-aftalen), der efter planen skulle træde i kraft i december 2017, forsinkes endnu engang.
Horten på folkemødet 2017
7. juni 2017
Horten deltager i Folkemødet 15.-18. juni. Læs her, hvorfor de deltagende partnere igen i år har Folkemødet i høj prioritet.
Konkurrencerådet stopper ulovlig brancheaftale om campingpas
6. juni 2017
Ifølge Konkurrencerådet har Campingrådet ulovligt vedtaget, at gæster skulle have et særligt campingpas.
Betænkningen om databeskyttelsesforordningen er kommet
29. maj 2017
Justitsministeriet har nu udgivet den længe ventede betænkning om databeskyttelsesforordningen og de retlige rammer for dansk lovgivning i den forbindelse.
Statsstøtte: Ny gruppefritagelse for havne og lufthavne er godkendt
19. maj 2017
Kommissionen har godkendt rammerne for revisionen af den generelle fritagelsesordning for statsstøtte. Efter to offentlige høringer har Kommissionen nu godkendt, at gruppefritagelsen udvides til også at omfatte havne og lufthavne.
Fusionskontrol: Hvornår skal fusioner anmeldes til nationale konkurrencemyndigheder?
15. maj 2017
Få overblik over omsætningstærsklerne ved virksomhedsoverdragelser og andre fusioner med Hortens plakat over fusionskontrol i Europa.
Løbeskosproducenten Asics dømmes for ulovlig blokering af online prissammenligning
5. maj 2017
Domstolen fandt, at det var i strid med EU's konkurrenceregler, når løbeskosproducenten Asics krævede, at dets forhandlere skulle blokere for adgang til forhandlernes hjemmesider.
Metro idømt bøde for tilbageholdelse af oplysninger i fusionssag
27. april 2017
Grossistvirksomheden Metro har overtrådt konkurrenceloven ved at tilbageholde oplysninger om en potentiel køber af virksomheden i forbindelse med den påtænkte fusion mellem Metro og engrosleverandøren Euro Cater.
Kommissionen sætter fokus på brug af pris-algoritmer i e-handel
25. april 2017
Kommissionen opfordrer virksomheder, der er aktive inden for e-handel, til at sikre sig, at konkurrencereglerne overholdes ved udvikling og brug af pris-algoritmer.
Horten rykker frem i nye rankings fra Chambers og Legal 500
19. april 2017
De førende internationale rankingbureauer Legal 500 og Chambers placerer igen i år Horten blandt landets bedste advokatfirmaer.
Maersk Lines køb af tysk containerrederi godkendt med betingelser
12. april 2017
Europa-Kommissionen har godkendt Maersk Lines overtagelse af det tyske containerrederi Hamburg Südamerikanische Dampfschifffahrts-Gesellschaft KG (HSDG). Godkendelsen er betinget af, at HSDG udtræder af fem konsortier om handelsruter til og fra Nordeuropa og Middelhavet.
Brancheforeningers informationsudveksling: Kort og præcis vejledning
6. april 2017
I en ny udtalelse lægger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vægt på tre faktorer i forhold til, om brancheforeningers indsamling og udveksling af medlemmernes prisoplysninger er lovlig.
Kommissionen: støtte til opførelse af Kriegers Flak er lovlig
30. marts 2017
Kommissionen har godkendt den danske statsstøtte til havvindmølleprojektet Kriegers Flak, idet projektet bidrager til øget anvendelse af vedvarende energi i Danmark. Kommissionen konkluderer, at dette hensyn vejer tungere end den mulige konkurrencefordrejning på markedet, som den offentlige støtte måtte medføre.
Omfattende tilsagn beskytter innovation i godkendt DOW/DUPONT-fusion
Fusionen mellem DOW og DuPont er godkendt af Kommissionen efter længere tilsagnsforhandlinger. Godkendelsen er bl.a. betinget af, at DuPont afhænder store dele af deres pesticidevirksomhed samt deres globale forsknings- og udviklingsafdeling.
Statsstøtte: De minimis-støtte – hvad er det, og hvordan gør man?
23. marts 2017
Offentlig støtte til virksomheder er som udgangspunkt statsstøtte, som skal anmeldes og godkendes af Europa-Kommission for at være lovlig. For mindre støttebeløb kan det undgås, hvis der er tale om de minimis-støtte. Vi giver her en introduktion til de minimis-reglerne, og hvordan de anvendes i praksis.
SAS pålægges igen milliardbøde for deltagelse i Air Cargo-kartellet
20. marts 2017
SAS og en række andre flyselskaber har igen fået bøder af Europa-Kommissionen for deltagelse i Air Cargo-kartellet.
Tørklædeforbud kan være lovligt
15. marts 2017
EU-Domstolen: En virksomheds interne retningslinjer om ikke at bære synlige religiøse symboler i arbejdstiden udgør ikke direkte forskelsbehandling på grund af tro eller religion. Men opsiges en medarbejder på grund af kundeklager, er det forskelsbehandling.
Må man som embedsmand sige, at kommunaldirektøren "måske ikke har sandhed som sin største spidskompetence"?
30. januar 2017
Ombudsmanden: Offentligt ansat gik for langt i udtalelser på Facebook.
Faglige arrangementer forår 2017
16. januar 2017
I foråret 2017 har vi allerede nu programsat 30 forskellige arrangementer. Se arrangementskataloget online.
2. januar 2017
Læs eller genlæs de 10 mest besøgte artikler på www.horten.dk i 2016 og få genopfrisket din juridiske viden.
Ny håndbog om europæisk lovgivning vedrørende adgang til klage og domstolsprøvelse
8. december 2016
Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA) har lige offentliggjort den danske version af deres håndbog om europæisk lovgivning vedrørende adgang til klage, administrativ rekurs og domstolsprøvelse.
Konkurrenceret – nye danske regler for erstatningssager er vedtaget
1. december 2016
Reglerne betyder, at det bliver lettere at rette erstatningskrav mod karteldeltagerne, fx for kunder, der har betalt overpriser for deres varer, fordi leverandøren har indgået en kartelaftale.
Ombudsmanden: Afskedigelse af gymnasielærer var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed
5. september 2016
Ombudsmanden fandt det "særdeles kritisabelt", at Campus Bornholm afskedigede en gymnasielærer for at ytre sig kritisk om sin arbejdsgiver. Det var også kritisabelt, at arbejdsgiveren efterfølgende sendte et orienteringsbrev til samtlige af gymnasiets medarbejdere.
Ombudsmanden finder udtalelse om forsvarets ansattes adgang til at ytre sig "meget kritisabel"
1. juli 2016
Ombudsmanden har for nyligt udtalt, at det var "meget kritisabelt", at en forsvarschef fortalte de ansatte, at de kunne forvente at blive afskediget for "direkte illoyale" ytringer om Forsvaret fremsat på de sociale medier. Efter opfordring fra ombudsmanden er samtlige ca. 20.000 medarbejdere i Forsvaret orienteret om udtalelsen og dermed retten til deres ytringsfrihed.
Brexit: Hvilke juridiske konsekvenser får Storbritanniens farvel til EU?
28. juni 2016
Torsdag den 23. juni 2016 valgte den britiske befolkning at stemme Storbritannien ud af EU, hvilket vil medføre en række juridiske ændringer. Hos Horten holder vi et vågent øje med det politiske efterspil.
Sag om vederlagsfrie lånegarantier til to fjernvarmeselskaber skal ikke for Højesteret
20. juni 2016
Den 25. januar 2016 fastslog Vestre Landsret, at Sønderborg Kommunes vedlagsfrie lånegarantier til to fjernvarmeselskaber udgjorde ulovlig statsstøtte.
Ny statsstøttevejledning fra Kommissionen
24. maj 2016
Kommissionen er nu kommet med meddelelsen om statsstøttebegrebet, som er sidste led i statsstøttemoderniseringen. Meddelelsen giver vejledning om de generelle statsstøtteretlige principper, men også hvordan reglerne skal fortolkes inden for specifikke sektorområder.
Praktiske råd til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD)
28. april 2016
ESPD’et har givet anledning til særlige udfordringer for både ansøgere/tilbudsgivere og ordregivere, efter den nye udbudslov er trådt i kraft. Vi giver vores bud på, hvordan nogle af disse udfordringer løses mest hensigtsmæssigt.
Sag om vederlagsfrie lånegarantier til to fjernvarmeselskaber søges indbragt for Højesteret
23. februar 2016
Statsstøtte: Sagen om vederlagsfrie lånegarantier til to fjernvarmeselskaber søges indbragt for Højesteret, men de kommunale initiativer bør fortsætte.
Skat og statsstøtte: Hvor er vi på vej hen?
10. februar 2016
Siden 2013 har Kommissionen undersøgt EU-medlemsstaternes skatteafgørelser for at finde ud af, om statsstøttereglerne overtrædes gennem selektive skattefordele. I øjeblikket sker der meget på området - vi giver et overblik.
Politisk enighed om ny privacy shield-aftale mellem EU og USA
4. februar 2016
En ny politisk aftale mellem EU-Kommissionen og USA er på plads, efter EU-Domstolen sidste år underkendte Safe-Harbor-ordningen.
Lånegarantier til to fjernvarmeselskaber var ulovlig statsstøtte og dermed ugyldig
26. januar 2016
Det fastslog Vestre Landsret i dom af 25. januar 2016 i en tvist mellem Sønderborg Kommune og to lokale fjernvarmeselskaber. Det betyder, at kommunen har pligt til at opkræve garantiprovision, som udgør mere end 70 mio. kr. i garantiperioden.”
TOP 10: Her er årets mest læste juridiske nyheder på horten.dk
7. januar 2016
Læs eller genlæs de 10 mest besøgte artikler på www.horten.dk og få genopfrisket din juridiske viden.
Horten opruster med tre nye partnere
5. januar 2016
Horten Advokatpartnerselskab har pr. 1. januar 2016 optaget advokaterne Ulrik Holsted-Sandgreen, Christian Kragelund og Annelouise Dalgaard Pedersen som partnere.
Persondataforordningen: Ny enighed om beskyttelse af personoplysninger
23. juni 2015
EU-Kommissionen fremlagde i januar 2012 forslag til en Persondataforordning, der skulle styrke den enkeltes rettigheder og tage hånd om udfordringerne fra globalisering og ny teknologi. Nu er Rådet nået til enighed om en generel indstilling.
Horten nomineret til Chambers Europe Awards
16. marts 2015
Nye regler for industrisamarbejde på vej
12. juni 2014
Nye rankings fra Legal 500
13. maj 2014
Horten-advokat kåret til Talent 100
25. april 2014
XXVI FIDE CONGRESS 28-31 MAJ 2014 I KØBENHAVN
12. marts 2014
Få herredømme over vejbelysningen
25. september 2013
Sommerhilsen fra konkurrenceret, udbudsret og EU-ret
5. august 2013
Ændring af bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud sendt i høring
18. april 2013
Principiel kendelse om brug af "force majeure"-bestemmelsen i Udbudsdirektivet
Højesterets dom: Danmarks tiltrædelse af Lissabon-traktaten var lovlig
4. april 2013
Højesterets dom om Post Danmarks prispolitik
19. februar 2013
Hold dig opdateret inden for udbudsretten – bliv medlem af Hortens Linkedin-gruppe, "Udbudsrettens A-Z"
11. februar 2013
Georg Jensen A/S accepterer bøde på 1 mio. kr.
21. januar 2013
Horten bistår Eimskip med due diligence i forbindelse med børsnotering
7. november 2012
Horten bistår kommunale spildevandsselskaber i fusion
30. oktober 2012
Dom fra EU-Domstolen vedrørende inddragelse af hensyn til fair trade og miljø i udbudsbetingelserne
9. oktober 2012
Indkøb af hjælpemidler uden udbud blev godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
21. september 2012
Kommissionen undersøger "pay-for-delay"-aftaler
3. september 2012
Ny dom fra EU-Domstolen vedrørende anvendelsen af selektive distributionssystemer
11. juli 2012
Horten rådgiver i fusion, der skaber Danmarks største vandkoncern
2. juli 2012
EU-domstolen tager stilling til Post Danmarks prispolitik
18. april 2012
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sætter fokus på aftaler om alkoholpriser i kommuner
KMD har tilskyndet kommuner til at undlade udbud af it-kontrakter
Nye principielle kendelser fra Klagenævnet for Udbud
14. marts 2012
Færre krav til ordregivers begrundelse for tildelingsbeslutning
Krav om annoncering på www.udbud.dk
SØK meddeler bødeforelæg til Danish Agro a.m.b.a for manglende korrigering af oplysninger
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har offentliggjort standardmodel for OPP
6. marts 2012
Principiel kendelse om brug af "referencer" som til-delingskriterium
9. februar 2012
Konkurrencerådet fastslår, at ejendomsmæglere har foretaget en ulovlig boykot af Boliga.dk
26. januar 2012
Erik Jørgensen Møbelfabrik dømmes for fastsættelse af bindende videresalgspriser i Østre Landsret
23. januar 2012
Konkurrenceankenævnet stadfæster Konkurrencerådets krav om fuld tilbagebetalingspligt ved ulovlig offentlig støtte
En lejekontrakt om et jordareal indebar ulovlig offentlig støtte til Irma
30. december 2011
Kommissionens forslag til revision af udbudsdirektiverne offentliggjort
29. december 2011
Københavns Lufthavne A/S har misbrugt sin dominerende stilling
Ny kendelse fra Klagenævnet om SKI-rammeaftaler
22. december 2011
Ny kendelse fra Klagenævnet om udbudsretlig habilitet
Konkurrenceankenævnet hjemviser sag om Post Danmarks misbrug af dominerende stilling til behandling i Konkurrencerådet
Nye tærskelværdier for EU-udbud
12. december 2011
Kommissionen giver Danfoss bøde på 90 mio. euro for kartelvirksomhed
9. december 2011
Kan en distributørs internetsalg i et selektivt distributionssystem begrænses?
20. oktober 2011
Dansk Kartoffelproducentforening idømt bøde på 500.000 kr. for at opfordre til prissamarbejde
9. september 2011
Ny bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud trådt i kraft
17. august 2011
Ordregiver kan ikke længere hemmeligholde navne på prækvalificerede ansøgere ved EU-udbud
27. juli 2011
Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne har indgået en aftale om en Konkurrencepakke
13. april 2011
Højesteret tilkender millionerstatning i udbudssag
8. april 2011
Hortens EU-retlige ekspertise er en integreret del af enhver juridisk rådgivning og sparring. Vi har en bred international erfaring og rådgiver dagligt danske og udenlandske virksomheder om problemstillinger, der er reguleret af EU-retten eller berører andre former for internationale retsforhold.
Derudover har vi mange års erfaring med at forstå, fortolke og formidle de særlige regler og rettigheder, der følger af EU-traktaterne. Vores ekspertise favner alle spørgsmål og problemstillinger i relation til grundlæggende EU-retlige principper, herunder den frie bevægelighed for personer, varer og kapital, samt den frie etableringsret.
Vi har endvidere erfaring med anvendelse af de menneskerettigheder, der følger af blandt andet Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og EU's Charter om Grundlæggende Rettigheder.
Vores klienter er danske og udenlandske virksomheder, som arbejder på tværs af de europæiske grænser, med de udfordringer og muligheder dette indebærer.
They are easy to reach, constructive and good at putting themselves in the client's position. They are very solution-oriented, they can adapt and are good at communicating.
Chambers Europe, 2017
They are responsive, available, helpful, very hands-on and specific.
Kan kommuner lave wifi-hotspots?
Marts 2018
Ret & Indsigt 01/2018
Faglige arrangementer forår 2018
Januar 2018
Ret & Indsigt 04/2017
December 2017
Horten Connect
Oktober 2017
Faglige arrangementer efterår 2017
September 2017
Ret & Indsigt 03/2017
Ret & Indsigt 02/2017
Juni 2017
Væsentlige ændringer i kontrakt kræver nyt udbud
December 2016
Statsstøtte til havne og lufthavne
Juni 2016
Fornyet interesse for geotermi (part II)
Ny landsretsdom: Kommunal lånegaranti til fjernvarmeselskaber var ulovlig statsstøtte og dermed ugyldig
Marts 2016
Fornyet interesse for geotermi
Skadelidtes adgang til leniencydokumenter i kartelsager i forbindelse med erstatningssøgsmål ved nationale domstole
Marts 2014
Seks års fængsel for kartelaftaler
Juni 2013
EU-Domstolen om handicapbegrebet og 120-dages reglen
Konkurrenceretlige højdepunkter i 2012
Marts 2013
Kan man komme i fængsel for at udøve kartelvirksomhed?
September 2012
En mulig ny Domsforordning
Profylaksebekendt-gørelser
August 2012
Erfaringer fra bankudbud - hvordan håndterer vi vedlagte standardvilkår?
Juni 2012
Vil EU’s patentdomstolssystem være til fordel for danske virksomheder?
Februar 2012
Selektive distributionssystemer - hvor går grænsen?
December 2011
Ny vidtrækkende EU-dom i AMBI-sagen
November 2011
Nye statsstøtteafgørelser sætter igen fokus på statsstøtte i forbindelse med lejeaftaler
September 2011
Konkurrenceankenævnet har for nylig afsagt kendelser i de principielle sager om fastsættelse af vandselskabernes prislofter for 2011
August 2011
Konkurrencepakken
Juni 2011
Den udvidede IN-HOUSE-REGEL inden for forbrændingsområdet
Udbud med mere fleksibilitet og mindre formalia
Marts 2011
Rammeaftaler - direkte tildeling og miniudbud
Internationale retskilders betydning for adgangen til at videregive personoplysninger - herunder foretage automatisk offentliggoerelse af disse
Kommunale aktieselskaber
2009
Europæiseringen af dansk ret
2008
Erstatning og tilbagebetaling som følge af konkurrenceretlige overtrædelser
August 2006
Konkurrenceretten i EU
2005
Et fremskridt for konkurrencen?
August 2004
Krigsskibes ret til gennemsejling af de danske stræder
August 2001
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols udvisningspraksis
August 2000
EU-traktaten efter Amsterdam
1998
Andreas Christensen
Partner
Annelouise Dalgaard Pedersen
Marie Gøthgen Clasen
Advokat
Louise Hilton Saggau
Charlotte Kunckel
Specialistadvokat
Marie Løvbjerg
Mia Anne Gantzhorn
Mikala Berg Dueholm
Senioradvokat
Ninna Højer Jensen
Carina Henriette Nilsson Maibom
Advokatfuldmægtig
Rasmus Asger Sparholt
Sebastian Greva
Vi anvender cookies (herunder tredjepartscookies) for at få hjemmesiden til at fungere, for at lette brugen af den og til trafikmåling. Ved at fortsætte på siden accepterer du brugen af cookies.
Læs her, hvis du vil vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.