Fintech


Erfaring og ekspertise

Horten har gennem de seneste år rådgivet en række danske fintech virksomheder og er i dag en af de førende juridiske rådgivere på det danske fintech marked. Vores erfarne fintech team består af specialister inden for funding, venture capital og M&A, finansiel regulering, IP-rettigheder, it og Tech samt persondataret. Vi har således et vedvarende fokus på at imødekomme alle tænkelige juridiske behov, som en fintech virksomhed måtte have i såvel etablerings- som vækstfasen.

Fintech virksomheder opererer i eller på grænsen til stærkt regulerede områder så som betalingstjenester, investeringsservices og finansielle transaktioner. Vi arbejder målrettet på i hver enkelt sag at få klarlagt, hvilke regulatoriske rammer og forpligtelser, vores klient arbejder under, og hvorledes virksomheden indrettes optimalt i den forbindelse.
  
Horten har omfattende erfaring med at analysere nye forretningsmodeller op mod den finansielle regulering og har en af landets førende IP og it-Tech afdelinger. Med vores tværfaglige tilgang til fintech er din virksomhed i trygge hænder med os som rådgiver.

Vi har gennem mange år haft en god dialog med Finanstilsynet om konkrete sager, og vi bistår gerne vores klienter i deres dialog med myndighederne.

Repræsentanter fra Hortens fintech team vil løbende være tilgængelige for uformel sparring til virksomheder beliggende hos Copenhagen Fintech Lab som en del af Lab'ets Law Connect program. Vi er glade for at kunne bidrage aktivt i udviklingen af København som nordisk fintech hub.
 
Vi har et erfarent og beslutningsdygtigt investornetværk, og vi har gode erfaringer med at bistå nystartede fintech virksomheder i deres første funding-runder.

INTERNATIONALT NETVÆRK

Horten samarbejder med førende advokathuse i udlandet, herunder Sverige og Norge, og vi kan derfor sikre, at fintech virksomheder vil opleve en gnidningsfri tilgang til juridisk rådgivning, når virksomheden går internationalt.

Vores klienter

Hortens specialister rådgiver både nystartede og etablerede virksomheder samt seed og venture investorer inden for fintech, herunder særligt om den finansielle regulering.

Blandt vores klienter er flere af de største danske fintech virksomheder:

  • Lunar Way (dansk neo-bank)
  • Cardlay (card expense management system)
  • Spiir (online forbrugsoverblikstjeneste)
  • Leneo (leasingplatform)
  • Inpay (betalingsinstitut)

Nyheder

Horten åbner eget tv-studie

11. april 2018

Video er et oplagt medie til at præsentere jura i øjenhøjde, og Horten har nu fået sit eget tv-studie.

Unikt samarbejde mellem Horten og Symbion

5. februar 2018

Horten Advokatpartnerselskab indgår unikt samarbejde med Symbion og Accelerace, hvor vi stiller et team af jurister til rådighed for startup-virksomheder i kontorfællesskabet Horten CoLab.

Nye regler om behandling af betalingsdata fra årsskiftet

9. januar 2018

Nye og lempeligere regler om behandling af betalingsdata trådte i kraft ved årsskiftet. Vi giver overblik over reglerne efter den nye betalingslov.

TOP 10: Her er årets mest læste på horten.dk

8. januar 2018

Læs eller genlæs de 10 mest besøgte artikler på www.horten.dk i 2017 og få genopfrisket din juridiske viden.

Ny managing partner

2. januar 2018

Advokat og partner Finn Schwarz er pr. 1. januar 2018 tiltrådt som managing partner i Horten Advokatpartnerselskab.

Forbud mod kortbetalings­gebyrer indføres ved årsskiftet

30. november 2017

Når lov om betalinger træder i kraft primo 2018, vil det ikke være lovligt at pålægge forbrugeren gebyrer ved brug af betalingskort. Dog er firmakort, kontanthævninger eller betalingskortordninger med tre parter undtaget.

Nyt digitalt værktøj: Horten Connect

11. oktober 2017

Horten Connect er en cloudbaseret platform, der sikrer effektivt samarbejde i et sikkert digitalt miljø. Med Horten Connect får I adgang til en række produkter, som kan gøre håndteringen af dokumenter, arkivering, projektsamarbejde og transaktioner lettere.

Nyt arrangements­katalog for efteråret 2017

10. september 2017

I efteråret 2017 har vi allerede nu programsat 35 forskellige arrangementer. Se det nye arrangementskatalog online.

Ny partner

15. august 2017

Horten Advokatpartnerselskab har optaget Christian Gregersen som equity partner.

Ændring i reguleringen af investeringsrådgivere

12. juni 2017

Med ny lov overføres reguleringen af investeringsrådgivere fra lov om finansiel virksomhed til lov om finansielle rådgivere og boligkreditformidlere.

Ny betalingstjenestelov vedtaget

2. juni 2017

Folketinget har i dag den 2. juni vedtaget den længe ventede nye betalingstjenestelov (lov om betalinger), der træder i kraft den 1. januar 2018.

Horten rykker frem i nye rankings fra Chambers og Legal 500

19. april 2017

De førende internationale rankingbureauer Legal 500 og Chambers placerer igen i år Horten blandt landets bedste advokatfirmaer.

Lovforslag åbner op for friere behandling af betalingsoplysninger

22. marts 2017

Forslag til lov om betalinger (fremsat af Erhvervsministeren den 15. marts 2017) åbner op for friere behandling af betalingsoplysninger, hvilket er en betydelig ændring fra lovudkastet, som blev sendt i høring tilbage i januar 2017.

Horten er en del af Law Connect hos Copenhagen Fintech Lab

20. marts 2017

Horten deltager i Copenhagen Fintech Lab’s Law Connect program, hvor vi sammen med en række andre advokatkontorer skal bistå Lab’ets beboere med relevant juridisk sparring.

Godt nyt til udbydere af begrænsede betalingskort

17. marts 2017

Udkast til en ny betalingstjenestelov lægger op til, at tilladelseskravet til udstedere af betalingsinstrumenter med begrænset anvendelse bortfalder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

NYHEDSBREV!

Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.