Media & entertainment


nyheder

Legal 500 anerkender Horten som førende advokathus

13. april 2018

Horten anerkendes som førende juridisk rådgiver inden for en lang række specialeområder. Samtidig udpeges 26 Horten-partnere som værende blandt landets bedste juridiske rådgivere.

Horten åbner eget tv-studie

11. april 2018

Video er et oplagt medie til at præsentere jura i øjenhøjde, og Horten har nu fået sit eget tv-studie.

Nye rankings fra Chambers

13. marts 2018

Chambers, som er den førende internationale guide til de bedste advokatfirmaer, placerer igen i år Horten blandt Danmarks bedste.

Unikt samarbejde mellem Horten og Symbion

5. februar 2018

Horten Advokatpartnerselskab indgår unikt samarbejde med Symbion og Accelerace, hvor vi stiller et team af jurister til rådighed for startup-virksomheder i kontorfællesskabet Horten CoLab.

Vi giver viden videre - forår 2018

10. januar 2018

I foråret 2018 har vi programsat over 40 seminarer, morgenmøder og kurser, hvor vores jurister sammen med eksterne eksperter giver den nyeste viden videre inden for deres fagområder. Der er nu åbent for tilmelding.

TOP 10: Her er årets mest læste på horten.dk

8. januar 2018

Læs eller genlæs de 10 mest besøgte artikler på www.horten.dk i 2017 og få genopfrisket din juridiske viden.

Ny managing partner

2. januar 2018

Advokat og partner Finn Schwarz er pr. 1. januar 2018 tiltrådt som managing partner i Horten Advokatpartnerselskab.

Nordisk Film investerer i RETO MOTO

6. december 2017

Nordisk Film har investeret 32 mio. kr. i computerspilfirmaet Reto Moto. Horten har bistået foundergruppen og Reto Moto i processen.

Nyt digitalt værktøj: Horten Connect

11. oktober 2017

Horten Connect er en cloudbaseret platform, der sikrer effektivt samarbejde i et sikkert digitalt miljø. Med Horten Connect får I adgang til en række produkter, som kan gøre håndteringen af dokumenter, arkivering, projektsamarbejde og transaktioner lettere.

Horten valgt ind i to Dansk Industri-udvalg

29. september 2017

Søren Hornbæk Svendsen er genudpeget til DI's udvalg for Energi- og klimapolitik, mens Nina Henningsen er genudpeget som medlem af DI's udvalg for Mediepolitik.

Nyt arrangements­katalog for efteråret 2017

10. september 2017

I efteråret 2017 har vi allerede nu programsat 35 forskellige arrangementer. Se det nye arrangementskatalog online.

Edtech-virksomheden Labster offentliggør Series A-investering

7. september 2017

Labster har netop offentliggjort gennemførelsen af en Series A-investeringsrunde på $10 millioner med deltagelse af venture capital fondene Balderton Capital og Northzone.

Ny partner

15. august 2017

Horten Advokatpartnerselskab har optaget Christian Gregersen som equity partner.

Horten på folkemødet 2017

7. juni 2017

Horten deltager i Folkemødet 15.-18. juni. Læs her, hvorfor de deltagende partnere igen i år har Folkemødet i høj prioritet.

10 nye anbefalinger for god ledelse af større kulturprojekter

31. maj 2017

I marts 2016 blev der nedsat et udvalg om afholdelse af større kulturprojekter med det formål at revidere rapporten "Anbefalinger for god ledelse af større kulturprojekter" fra 2006. Nu foreligger udvalgets anbefalinger.

Horten rykker frem i nye rankings fra Chambers og Legal 500

19. april 2017

De førende internationale rankingbureauer Legal 500 og Chambers placerer igen i år Horten blandt landets bedste advokatfirmaer.

Fire nye specialistadvokater hos Horten

7. marts 2017

Horten har udpeget fire nye specialistadvokater med stærk brancheindsigt inden for henholdsvis miljø- og planret, energi- og forsyningsret, persondata og skatteret.

Faglige arrangementer forår 2017

16. januar 2017

I foråret 2017 har vi allerede nu programsat 30 forskellige arrangementer. Se arrangementskataloget online.

TOP 10: Her er årets mest læste på horten.dk

2. januar 2017

Læs eller genlæs de 10 mest besøgte artikler på www.horten.dk i 2016 og få genopfrisket din juridiske viden.

Julekonkurrencer og markedsføringsloven

15. december 2016

Det kan være lovligt at præmiere en forbruger for at give samtykke til at modtage markedsføring gennem deltagelse i en konkurrence. Det kræver dog, at I som virksomhed overholder de nærmere betingelser i markedsføringsloven.

Dynamiske IP-adresser kan være personoplysninger

19. oktober 2016

EU-Domstolen har fastslået, at en dynamisk IP-adresse kan udgøre en personoplysning.

Støtte til Eurovision Song Contest var ikke ulovlig efter kommunal- og statsstøtteretten

14. oktober 2016

En ny udtalelse fra Social- og Indenrigsministeriet af 12. oktober 2016 fastslår, at den støtte, som Københavns Kommune og Region Hovedstaden ydede til ESC 2014 via Projektselskabet var lovlig.

Nordiske forbrugerombudsmænd sætter fokus på dataindsamling

14. oktober 2016

Den digitale udvikling medfører nye udfordringer for privatlivs- og databeskyttelse. Derfor vil de nordiske Forbrugerombudsmænd fremtidigt styrke samarbejdet og sætte fokus på virksomheders indsamling af data fra forbrugere.

Horten med i to udvalg i Dansk Industri

3. oktober 2016

Søren Hornbæk Svendsen er udpeget som medlem af DI's udvalg for Energi- og Klimapolitik, og Nina Henningsen som medlem af udvalg for Mediepolitik.

Internetmedier under pres efter ny EU-afgørelse

15. september 2016

Den seneste afgørelse i rækken af sager om forholdet mellem brugen af hyperlinks og ophavsretten bekræfter tidligere praksis og supplerer den med ny formodningsregel, der kan true visse internetmediers eksistensgrundlag.

Brexit: Hvilke juridiske konsekvenser får Storbritanniens farvel til EU?

28. juni 2016

Torsdag den 23. juni 2016 valgte den britiske befolkning at stemme Storbritannien ud af EU, hvilket vil medføre en række juridiske ændringer. Hos Horten holder vi et vågent øje med det politiske efterspil.

Nye ratings fra det internationale opslagsværk Legal 500

4. maj 2016

Der er flere gode nyheder for Horten i de nye ratings, heriblandt to nye Tier 1-ratings.

Horten Corporate Day 2016: Danske virksomheder på forkant

18. marts 2016

På Horten Corporate Day 2016 den 16. marts fik de fremmødte erhvervsfolk en række markante danske og udenlandske eksperters bud på trends og muligheder for dansk erhvervsliv. Horten gentager succesen til næste år med Horten Corporate Day 2017.

TOP 10: Her er årets mest læste juridiske nyheder på horten.dk

7. januar 2016

Læs eller genlæs de 10 mest besøgte artikler på www.horten.dk og få genopfrisket din juridiske viden.

Vi giver viden videre

18. september 2015

Faglige arrangementer efterår 2015

Persondata­forordningen: Ny enighed om beskyttelse af person­oplysninger

23. juni 2015

EU-Kommissionen fremlagde i januar 2012 forslag til en Persondataforordning, der skulle styrke den enkeltes rettigheder og tage hånd om udfordringerne fra globalisering og ny teknologi. Nu er Rådet nået til enighed om en generel indstilling.

Erfaring og ekspertise

Horten rådgiver inden for alle områder af medie- og entertainment-retten. Vi rådgiver om alle emner inden for medieretten herunder de mere klassiske så som forlagsaftaler, aftaler med forvaltningsselskaber, pladekontrakter, TV-produktionsaftaler, formataftaler, Merchandise aftaler, events og koncerter, aftaler om distribution af radio og TV mm.

Derudover yder vi højt specialiseret rådgivning om internetbaserede distributionsformer. Udviklingen mod mere streaming og on-demand-indhold har medført en række udfordringer for både rettighedshavere, distributører og forvaltningsorganisationer. Vi rådgiver bla om de komplekse juridiske problemstillinger der er forbundet med de nye distributionsformer af musik, film, radio og TV på alle platforme, samt bistår ved forhandling af distributions- og licensaftaler. Endvidere rådgiver vi om de retlige problemstillinger i forbidnelse med E-bøger og videns/artikel-databaser.

Vi har desuden stor ekspertise indenfor sociale medier og de nye udfordringer, som dukker op i takt med disse mediers udvikling og ekspansion. Vi rådgiver således bl.a. om de persondataretlige forhold, der er af central betydning for udbyderne. Ligeledes bistår vi i sager omkring de rettighedsmæssige spørgsmål forbundet med udvikling og distribution af apps og andre digitale indholdstjenester

Da megen udnyttelse og distribution af indhold i dag sker på tværs af landegrænser, sker rådgivningen ofte i tæt samarbejde med vores mange internationale samarbejdspartnere. Derudover arbejder vi tæt sammen med Hortens it-retlige team såvel som Hortens markedsføringsretlige team, der har stor erfaring med de forbruger- og e-handelsretlige spørgsmål, som opstår i forbindelse med digital distribution herunder spørgsmål omkring EUs cookie-lovgivning, persondataret, betalingstjenester og betalingssurrogater.

Horten er markedsledende indenfor rådgivning omkring spillelovgivningen og har været stærkt involveret i liberaliseringen af det danske online spillemarked. Vores kunder tæller alle aktører, der har interesse i spiludbud: Spiludbydere med tilladelse til at udbyde spil i Danmark, platformsleverandører, øvrige underleverandører til tilladelsesindehaverne, betalingskortudbydere, betalingstjenesteudbydere, interesseorganisationer, mv.

Hortens Medie- og Entertainment-team har i samarbejde med Hortens M&A-team bistået i forbindelse med en række fusioner, frasalg og opkøb i mediebranchen (herunder Radio- og TV-stationer samt forlag), og har stor erfaring med såvel transaktionsdelen som de rettighedsmæssige udfordringer, sådanne handler medfører. De typiske problemstillinger vedrører formatrettigheder, licens- og distributionsaftaler samt sendetilladelser, og vores stærke netværk og branchekendskab sikrer en hurtig afklaring af sådanne forhold, der typisk er helt afgørende for en succesfuld transaktion.

It's a super firm; they're service-minded and solution-oriented.

Chambers Europe, 2017

They are very pragmatic and have an excellent understanding of the media industry.

Chambers Europe, 2017

Vi hjælper med

 • Rettighedsklarering – film, musik, radio, in-store
 • Distributionsaftaler om distribution på alle platforme
 • Radio- og TV-lovgivning
 • Produktionsaftaler – film, TV og reklame
 • TV-formatrettigheder
 • Licensaftaler
 • VOD/OTT
 • Film- og TVproduktion
 • Reklame og sponsorater
 • Merchandiseaftaler
 • Events og koncerter
 • Forlagskontrakter
 • Pladekontrakter og musikforlagsaftaler
 • Krænkelsessager
 • Sociale Medier
 • 360-gradersaftaler
 • Persondataret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

NYHEDSBREV!

Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.