Vi er meget stolte over at kunne meddele, at partner Lise Lotte Hjerrild blev genvalgt til topledelsen, den såkaldte Management Board, ved den nyligt afholdte årlige IBA-konference i Mexico City.

Ved genvalget kan Lise Lotte Hjerrild fortsætte sit arbejde med sine kerneområder som den højest rangerende dansker nogensinde i den internationale organisation.

Siden hun første gang blev valgt i 2022, har Lise Lotte fokuseret på forskellige FN's verdensmål. Det gælder #16: Fred, retfærdighed og stærke internationale institutioner, #17: Partnerskab for handling og #5: Ligestilling mellem kønnene. Derudover har hun som ESG-ekspert et særligt fokus på #11 og #13: Miljømæssig bæredygtighed og klimaindsats ("ESG").

Hun er dermed engageret i at opretholde retssikkerhedsprincipper, menneskerettigheder, ligestilling, ESG og at modernisere advokatbranchen.

Hvad sætter du mest pris på ved at blive genvalgt til bestyrelsen?

"At gøre en forskel, ikke kun for medlemmerne af International Bar Association, som selvfølgelig er meget vigtige og inkluderer de nationale advokatsamfund, de individuelle medlemmer og firma-medlemmerne, men også ved at opretholde retssikkerhedsprincipper, menneskerettigheder, ligestilling og andre verdensmål.

Et af de projekter, jeg er meget glad for at kunne fortsætte, er at samarbejde med Verdensbanken om at sikre bedre adgang til retsbeskyttelse for kvinder, især i udviklingslande. Et andet er fortsat at drive IBA Male Champions for Change Ambassador Corps, som jeg er meget imponeret over. Dette inkluderer at arbejde med ledere fra verdens førende advokatfirmaer og inhouse ledere, som sætter tempoet og skaber bedre praksis for, hvordan man opnår bedre kønsligestilling."

Hvad er udfordringen ved at deltage i et internationalt forum på det niveau?

"I en international kontekst skal man forstå og værdsætte de forskellige kulturer og historiske baggrunde, som folk kommer fra. Når det er sagt, skal der ikke være plads til at bøje retssikekrhedsprincipper eller ønsket om at opretholde grundlæggende menneskerettigheder. Forandring er altid svær. Det er menneskeligt at ønske at holde fast i det kendte. Min mission har hele vejen igennem været – og vil fortsat være – at ændre IBA og advokatbranchen til det bedre."

Om IBA

Den førende organisation for internationale juridiske udøvere, advokatsamfund og advokatfirmaer. Etableret i 1947, kort efter oprettelsen af FN, med det formål at beskytte og fremme retsstatsprincipperne globalt. IBA blev født ud af overbevisningen om, at en organisation bestående af verdens advokatsamfund kunne bidrage til global stabilitet og fred gennem retfærdig administration.

Kontakter

Lise Lotte Hjerrild

Partner