Hvad gør du, hvis du som sagsbehandler i fx en kommune modtager et krav om godtgørelse i en sag om myndighedssvigt? Vi belyser de indledende overvejelser og fokuspunkter, herunder rammerne for at indgå forlig og myndighedens rolle i en retssag.
Vi får flere og flere henvendelser fra kommuner, der har modtaget et krav om godtgørelse som følge af en tilsidesættelse af Den Europæiske Menneskerettighedskonventions (EMRK) artikel 3 – sager om myndighedssvigt.
Kravet indeholder ofte en påstand om, at sagsøgeren har været udsat for mishandling enten i hjemmet eller under en anbringelse, og at kommunen vidste eller burde have vidst, at dette skete, men undlod at træffe passende foranstaltninger for at forhindre det. Derudover omhandler kravet ofte forhold, som går langt tilbage i tid. Dermed kan det være et historisk gravearbejde at få styr på fx dagældende relevante love og bekendtgørelser.
Deltag i webinaret og bliv klogere på, hvordan man som kommune skal agere, når man modtager et sådant krav. Vi ser blandt andet på rammerne for at indgå et forlig, ligesom vi ser på kommunens rolle i en eventuel retssag, herunder i forhold til sagens oplysning. Vi slutter med at identificere fem særlige fokuspunkter, som du skal være opmærksom på, hvis du modtager stævning i en sag om myndighedssvigt.
Målgruppe
Webinaret retter sig mod dig, der er sagsbehandler, centralt placeret jurist eller rådgiver, som ofte sidder med retssager inden for socialområdet, herunder især børneområdet.
Praktisk information
- Vi afholder webinaret via GoToWebinar. Vi sender en e-mail med et link til webinaret, når du tilmelder dig.
- Du kan til enhver tid framelde dig ved at trykke på afmeldingslinket i mails fra GoToWebinar.
Kontakt
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på event@horten.dk.
Dato
Fredag den 31. januar 2025 kl. 8.00 - 8.45
Sted
Webinar