Nina Henningsen

Partner

Horten

Dir: +45 33344289

Mob: +45 52344289

Sekretær: Nina Christine Friis


Nina Henningsen er specialiseret i immaterialret og medie- og entertainmentret, og er leder af Hortens Media & Entertainment afdeling og afdelingen for Erhvervsret. 

Nina har et indgående branchekendskab, som danner grundlag for rådgivning af førende nationale og internationale medieklienter bl.a. i sager om ophavsret, herunder i sager om klarering af rettigheder i forbindelse med de mange nye distributionsformer for radio, tv og musik på alle platforme, fx "catch-up" TV, SVOD og APPs.

Nina har stor erfaring med rådgivning i sager vedrørende sociale medier, sportsrettigheder, e-handel, tv-formater, reklamer, forlagskontrakter, telekommunikation og computerspil. Hun har igennem årene været involveret i en lang række højt profilerede sager vedrørende medie- og underholdningsindustrien, ligesom hun har mange års erfaring i forhandling med forvaltningsorganisationer.

Endvidere har Nina omfattende erfaring med rådgivning om den danske spillelovgivning og rådgiver sammen med et team af engagerede advokater internationale online spiludbydere og platformsleverandører om alle aspekter af den danske spillelovgivning, herunder den komplicerede tilladelsesprocedure, compliance-forhold, aftaleindgåelse samt de regulatoriske spørgsmål i forbindelse med internationale transaktioner.

Nina er jævnligt oplægsholder på nationale og internationale konferencer og er forfatter til artikler i magasiner og bøger. Hun er ligeledes medlem af DI's udvalg for medieindustri og deltager i arbejdsgrupper under Spillemyndigheden og Forbrugerombudsmanden vedrørende online spilindustrien.

Nina er omtalt i følgende internationale opslagsværker:
Legal 500 - Leading Individual - Media & Entertainment
Chambers - Gaming & Gambling (global-wide) og TMT
Best Lawyers - Media Law

She is extremely able and has high ethical standards

Chambers

clients recommend ‘strategic, well-connected’ practice head Nina Henningsen.

Legal 500

Nina Henningsen heads the gaming group at Horten and is highly recommended by peers and clients for Danish gaming law advice.

Chambers

CV

Karriere

Partner, Horten, 2009
Møderet for landsret, 1998
Advokatbeskikkelse 1994

Uddannelse

Cand.jur., Københavns Universitet, 1991

Medlemskaber

DI’s udvalg for medieindustri
Dansk Selskab for Ophavsret
Foreningen for Entertainment- og Medieret
IMGL (International Master of Gaming Law)
IAGA (International Association of Gaming Advisers)

Sprog

Engelsk

Nina Henningsen - Chambers Europe 2017     Nina Henningsen - Chambers Global 2017    Legal 500 - Leading Individual 2017

Nyheder

Horten valgt ind i to Dansk Industri-udvalg

29. september 2017

Søren Hornbæk Svendsen er genudpeget til DI's udvalg for Energi- og klimapolitik, mens Nina Henningsen er genudpeget som medlem af DI's udvalg for Mediepolitik.

Horten på folkemødet 2017

7. juni 2017

Horten deltager i Folkemødet 15.-18. juni. Læs her, hvorfor de deltagende partnere igen i år har Folkemødet i høj prioritet.

Horten med i to udvalg i Dansk Industri

3. oktober 2016

Søren Hornbæk Svendsen er udpeget som medlem af DI's udvalg for Energi- og Klimapolitik, og Nina Henningsen som medlem af udvalg for Mediepolitik.

Horten Corporate Day 2016: Danske virksomheder på forkant

18. marts 2016

På Horten Corporate Day 2016 den 16. marts fik de fremmødte erhvervsfolk en række markante danske og udenlandske eksperters bud på trends og muligheder for dansk erhvervsliv. Horten gentager succesen til næste år med Horten Corporate Day 2017.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

NYHEDSBREV!

Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.