Jens Jakob Bugge

Partner

Horten

Dir: +45 33344260

Mob: +45 52344260

Sekretær: Mette Laursen


Jens Jakob Bugge indgår i Hortens afdeling for Immaterialret & Teknologi. Han rådgiver danske og udenlandske virksomheder inden for alle områder af immaterialretten, herunder vedrørende rets- og voldgiftssager og kontrakter (licensaftaler, sameksistensaftaler, overdragelsesaftaler mv.). Han har et særligt fokus på varemærkeret og retssager herom (herunder tvister vedrørende parallelimport, varemærkefalsk og piratkopiering) samt tilsvarende sager om illoyal markedsføring, eksempelvis i relation til vildledende markedsføring, sammenlignende reklame og produktefterligninger. Han rådgiver endvidere om ophavsret og bistår i den forbindelse bl.a. en række kendte danske rettighedshavere inden for møbelindustrien. Jens Jakob har rådgivet inden for mange forskellige sektorer, herunder design- og beklædning, life science & healthcare, kosmetik, dagligvarer, media & entertainment, biler og jordbrugsmaskiner, finans, IT og energi, ligesom han over årene har rådgivet kommuner på immaterialretsområdet.

Jens Jakob har stor retssagserfaring inden for sine specialeområder og har rådgivet i mange højt profilerede sager. Han fører løbende sager ved Sø- og Handelsretten, Østre Landsret, Vestre Landsret og Højesteret, ligesom han har procederet for EU-Domstolen. Han er en af landets førende advokater inden for varemærkeret og markedsføringsret (illoyal konkurrence) og har bl.a. ført flere principielle sager for Højesteret med udstikkere til EU-Domstolen. Jens Jakob er tidligere administrerende partner i Horten fra 2004-2007.

Jens Jakob er omtalt i følgende internationale opslagsværker:
WTR1000 - Leading Trademark Professional
Legal 500 - Dispute Resolution, Intellectual Property og Media & Entertainment
Chambers - Intellectual Property
Managing Intellectual Property - IP Star 2014
Best Lawyers - Dispute Resolution
IP Stars - Trade mark star

Jens Jakob Bugge is extremely responsive and always on his toes to answer our questions. He has a very practical approach to dealing with matters and a good ability to explain complex matters in a way that allows the client to easily understand it. Clients really appreciate his easy way of communicating.

Chambers, 2018

Bugge is a very talented litigator who heads an impressive amount of cases.

WTR1000, 2018

Department head Jens Jakob Bugge is roundly praised by commentators for his technical ability as a trade mark specialist. Clients describe him as "very responsive and open-minded.

Chambers

The ‘creative, approachable and efficient’ Jens Jakob Bugge handles patent and trade mark litigation.

Legal 500

CV

Karriere

Møderet for Højesteret, 2001
Partner, Horten, 1998 (Adm. partner, 2004-2007)
Secondment, Haight Gardner Holland & Knight (New York), juni-august 1997
Møderet for landsret, 1994
Advokatbeskikkelse, 1994
Advokatfuldmægtig, Horten, 1992-1994
Jurist, Industriministeriet, 1990-1992

Uddannelse

Cand.jur., Københavns Universitet, 1990

Bestyrelses- og tillidsposter

Medlem af Danske Advokaters IP-fagudvalg
Medlem Parallel Imports Committee (INTA)

Medlemskaber

Foreningen Industriel Retsbeskyttelse
AIPPI (International Association for the Protection of Intellectual Property)
Ophavsretligt Selskab
Patent- og Varemærkestyrelsens IP Enforce netværk
INTA (International Trademark Association)

Sprog

Svensk
Engelsk

Legal 500     Jens Jakob Bugge - Chambers Europe 2017    Jens Jakob Bugge - Chambers Global 2017

Nyheder

Horten opnår topplacering i WTR1000

26. januar 2018

World Trademark Review 1000 har netop udgivet rankings for 2018. Horten er igen i år placeret i toppen.

Europæiske IP-rettigheder i Storbritannien efter Brexit

19. september 2017

Storbritanniens udtræden af EU kommer til at skabe usikkerhed for både britiske og EU27-virksomheder i forhold til omfanget og beskyttelsen af immaterielle rettigheder i Storbritannien. Kommissionens Taskforce for Artikel 50 har nu foreslået en række hovedprincipper for reguleringen.

Sø- og handelsretten fastslår: hästens' varemærke krænket

18. august 2017

Sø- og Handelsretten fastslår, at Hästens Sängar AB’s blå tern udgør et (velkendt) varemærke i Danmark. Producenten Nordicform AS samt Magasin og en række andre forhandlere har dermed krænket Hästens' varemærkerettigheder og overtrådt markedsføringsloven ved at sælge sengetøj med blå tern og skal betale erstatning.

Det bliver lettere at standse forfalskede varer i tolden

14. september 2016

Nye EU-regler betyder, at det fremover er indehaveren af en vare, der skal bevise, at den ikke er forfalsket i tvister om varemærker.

Circle K vinder over OK i sag om nyt logo – Horten bistår Circle K

25. august 2016

Horten har bistået Circle K i en sag mod OK. OK mente, at Circle K's nye logo krænkede selskabets varemærkerettigheder til OK, og dermed var i strid med varemærkeloven.

Østre Landsret: Pressalit krænkede Tivolis varemærke og misligholdt licensaftale

2. marts 2016

Østre Landsret har i januar 2016 afsagt dom i ankesag mellem Tivoli A/S og Pressalit Group A/S.

Ny undersøgelse: Horten blandt de bedste inden for varemærker

18. januar 2016

Det anerkendte internationale tidsskrift World Trademark Review (WTR) kårer Horten som en af landets førende rådgivere inden for varemærkeret.

Ny bog om immaterialret: Sanktioner og håndhævelse

1. december 2015

Sanktioner og håndhævelse er andet bind i firebindsværket Dansk Immaterialret. Hortens eksperter i immaterialret har bidraget til bogen, som er målrettet praktikere på området.

Video: Life Science & Healthcare-sektoren

28. september 2015

I en ny animationsvideo giver Horten et overblik over de mange juridiske udfordringer og muligheder, som virksomheder i Life Science & Healthcare-sektoren kan støde på i et produkts livscyklus.

Horten kåret som førende rådgiver inden for patenter og varemærker

6. august 2015

Det anerkendte internationale magasin Managing Intellectual Property (MIP) har netop offentliggjort deres årlige kåring af de bedste patent- og varemærkerådgivere - og her er Hortens immaterialretsafdeling igen blandt de absolut bedste.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

NYHEDSBREV!

Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.