Henning Aasmul-Olsen

Partner

Horten

Dir: +45 33344390

Mob: +45 52344390

Sekretær: Helle Lykke Petersen


Henning Aasmul-Olsen rådgiver om M&A og kapitalmarkeder. Blandt Hennings klienter er nogle af de største danske og globale virksomheder og finansielle sponsorer i og uden for Norden.

Målt på værdi ligger Henning ifølge Mergermarket blandt de mest aktive M&A advokater i Danmark i perioden fra 1. januar 2011, hvor han vendte tilbage til advokatbranchen efter fire år som investment banker.

Henning har stærk finansiel og kommerciel uddannelse og erfaring i tillæg til juridiske kompetencer og benyttes ofte som rådgiver inden for corporate finance. Han har derudover møderet for Højesteret.

Henning har industri indsigt inden for områderne Bank & Finans, Business Services, Forsikring, Olie & Gas og Shipping.

Henning er omtalt i følgende internationale opslagsværker:
Chambers Global og Chambers Europe - Capital Markets (Band 2) og Corporate/M&A (Band 2)
Legal 500 - Capital Markets (Recommended Lawyer)
IFLR1000 - Capital Markets og M&A (Highly regarded)

Clients appreciate his ability to "look at the overall legal and commercial context and provide thoughtful advice.

Chambers, 2018

Clients praise him for being "service-oriented, quick to respond, good at understanding our needs and advising constructively.

Chambers, 2018

Henning Aasmul-Olsen has significant experience in both public and private M&A transactions.

Chambers Global

Henning Aasmul-Olsen is a respected capital markets lawyer with experience on both the debt and equity sides

Chambers Global

CV

Karriere

Partner, Horten, 2016
Partner og chef for Kommunikation og Marketing, Bruun & Hjejle, 2010-2016
Executive Director, Co-Head, Danske Bank Corporate Finance Denmark, coverage for Large Cap, Kapitalfonde og Shipping, 2007-2010
Senior Advisor, Carnegie Investment Banking, 2006-2007
Jonas Bruun, 1991-2006 (partner fra 1996)
Hjejle, Gersted & Mogensen, 1985-1989

Uddannelse

Corporate Finance Modular Programme, London Business School, 2006-2007
Master of Laws (LLM), University of Michigan Ann Arbor, 1991
Cand.jur., Københavns Universitet, 1985

Bestyrelses- og tillidsposter

Bestyrelsesmedlem, Karen og Poul F. Hansens Familiefond

Medlemskaber

International Bar Association
Danske Advokaters Fagudvalg for Kapitalmarkedsret

Sprog

Engelsk
Svensk

IFLR1000 Highly regarded Legal 500 Henning Aasmul Olsen - Chambers Europe 2017

Nyheder

Jyske Bank støtter fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank

9. maj 2018

Jyske Bank har offentliggjort beslutning om at støtte den fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank, som bankernes bestyrelser offentliggjorde den 18. april 2018.

Jyske Bank fremsætter overtagelsestilbud på Nordjyske Bank

13. marts 2018

Jyske Bank har netop offentliggjort beslutning om at fremsætte et frivilligt tilbud om køb af alle udestående aktier i Nordjyske Bank.

Overtagelsestilbud til aktionærerne i Københavns Lufthavne

11. december 2017

Københavns Lufthavne offentliggjorde den 8. december, at et selskab ejet af Ontario Teachers Pension Plan og Arbejdsmarkedets Tillægspension har fremsat et pligtmæssigt overtagelsestilbud til aktionærerne.

IFLR1000 anerkender 12 Horten-partnere

18. oktober 2017

Det internationale opslagsværk IFLR1000 har netop offentliggjort deres Financial og Corporate Rankings for 2018, hvor Horten går frem på flere områder.

ATP investerer i Copenhagen Airports - overtagelses­tilbud forventes

15. september 2017

Copenhagen Airports offentliggjorde 13. september, at ATP sammen med eksisterende investor Ontario Teachers' Pension Plan har indgået aftale om køb af en aktiebesiddelse i Copenhagen Airports.

Horten med på Børsens Dag

19. maj 2017

FOCOFIMA (Forum for Company Law and Financial Market Law), Københavns Universitet og Nasdaq afholder Børsens Dag tirsdag den 30. maj på Københavns Universitet. Partner Henning Aasmul-Olsen er med i en paneldebat om markedsmisbrugsforordningen.

Er du hedgehog eller fox?

11. maj 2017

Horten var i dag vært for en udvalgt skare af danske og europæiske GC's, CLO's og Chief Legal Counsels ved et seminar vedrørende GC'ens rolle. Seminaret blev afholdt med deltagere inviteret af Global Leaders in Law.

Horten i toppen af M&A

12. januar 2017

Ifølge Mergermarket topper Horten i 2016 blandt advokatfirmaer i segmentet for større danske virksomhedshandler, og med et dealflow på USDm 2.565 indtager Horten en samlet fjerdeplads for alle advokatfirmaer, der har lavet deals i Danmark, målt på værdi.

Lovliggørelse af kapitalejerlån vedtaget

1. december 2016

Hidtil har Danmark været et af få lande i EU, der ikke har tilladt selskaber at udstede lån til deres kapitalejere bortset fra danske og visse udenlandske moderselskaber. Dette har selvsagt udgjort en konkurrencemæssig ulempe. Den 1. januar 2017 bliver kapitalejerlån nu lovlige.

IFLR1000 kårer otte Horten-partnere som Leading Lawyers og to som Rising Stars

17. oktober 2016

Det internationale opslagsværk IFLR1000 har netop offentliggjort deres Financial og Corporate Rankings for 2017. Det betyder flere gode nyheder for Horten, som nu har fået udvidet kredsen af partnere udvalgt som førende advokater inden for deres retsområder.

Lovliggørelse af kapitalejerlån

7. oktober 2016

Godt nyt til danske virksomheder, der ved vedtagelsen af et nyt lovforslag (fremsat 5. oktober 2016) endelig vil få mulighed for at yde kapitalejerlån. Lovliggørelsen af kapitalejerlån vil medføre øget fleksibilitet for danske virksomheder og gøre konkurrencen i EU mere lige.

Axcel, PFA og PKA erhverver kontrol i Danmarks Skibskredit

28. september 2016

Danmarks Skibskredit offentliggjorde i dag, at de store aktionærer Danske Bank A/S, Danmarks Nationalbank, A.P. Møller-Maersk A/S og Nordea Bank AB (publ) har indgået aftale om at sælge deres samlede aktiebesiddelser svarende til 72 pct. af aktiekapitalen til et dansk konsortium bestående af Axcel, PFA og PKA.

Succesfuld børsintroduktion af Nets

27. september 2016

Nets, den førende leverandør af digitale betalingsløsninger med base i København, har annonceret gennemførelsen af sin succesfulde børsintroduktion på Nasdaq Copenhagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

NYHEDSBREV!

Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.