Anders Valentin

Partner

Horten

Dir: +45 33344284

Mob: +45 52344284

Sekretær: Mette Laursen


Anders Valentin rådgiver danske og internationale virksomheder inden for alle immaterialrettens områder med fokus på retshåndhævelse og licensering. Anders Valentin har særlig ekspertise inden for patentretlige forhold og produktefterligningssager, herunder forbudssager, og stor erfaring med danske og internationale retssager og koordinering af internationale retssagskomplekser.

Anders Valentin har igennem de seneste 15 år arbejdet intensivt med alle aspekter af Life Science & Health Care for såvel danske som internationale klienter.

Anders Valentin er lektor i Immaterialret ved Københavns Universitet og medstifter samt leder af det nordiske immaterialretsprocesspil samt tidligere ekstern lektor på Danmarks Designskole i faget Designjura. Han har skrevet adskillige artikler og bidrag til internationale opsamlingsværker om IPR. Anders Valentin er yderligere fast bidragsyder for Danmark på Kluwer Patent Blog.

Anders Valentin har endvidere stor erfaring som forsvarer, fortrinsvis i sager om påstået økonomisk kriminalitet.

Anders Valentin er omtalt i følgende internationale opslagsværker:

the hands-on and efficient” Anders Valentin, who is “doing a great job – his prowess in patent litigation is widely acknowledged

IAM Patent 1000, 2017

Clients highlight patent litigator Anders Valentin's business acumen and solution-focused approach, saying: He is one of the more pragmatic lawyers in the field. He has really got a commercial angle on the issues at hand.

Chambers

Sources pick out Anders Valentin as a strong patent lawyer, describing him as "very experienced." He is also a noted expert on design law.

Chambers

CV

Karriere

Møderet for Højesteret, 2012
Partner, Horten, 2006
Møderet for landsret, 2000
Advokatbeskikkelse, 2000

Uddannelse

Cand.jur., Københavns Universitet, 1997
BA History & Politics, Royal Holloway College, London

Bestyrelses- og tillidsposter

Bestyrelsesformand, Møbelvirksomheden Million
Bestyrelsesformand, DIFI (Dansk Institut for Immaterialretsuddannelse) 

Medlemskaber

AIPPI (International Association for the Protection of Intellectual Property)
European Patent Lawyers' Association
LES (Licensing Executives Society) 
INTA (International Trademark Associaton)

Sprog

Engelsk

Legal 500    Chambers Global 2017 - Anders Valentin - Horten    Chambers Europe 2017 - Anders Valentin - Horten

Udgivelser

Nyheder

Nyt verifikationssystem i kampen mod forfalsket medicin

13. oktober 2017

Den 9. februar 2019 træder et nyt verifikationssystem i kraft, som skal gøre det muligt at verificere et lægemiddels ægthed og forebygge strømmen af forfalskede lægemidler i den legale distributionskæde.

Høring over ny bekendtgørelse om cannabis

3. oktober 2017

I sidste uge blev udkast til bekendtgørelse om import af cannabisudgangsprodukter og fremstilling af cannabismellemprodukter sendt i høring.

Europæiske IP-rettigheder i Storbritannien efter Brexit

19. september 2017

Storbritanniens udtræden af EU kommer til at skabe usikkerhed for både britiske og EU27-virksomheder i forhold til omfanget og beskyttelsen af immaterielle rettigheder i Storbritannien. Kommissionens Taskforce for Artikel 50 har nu foreslået en række hovedprincipper for reguleringen.

Den Europæiske Patentdomstol lader vente på sig

20. juni 2017

Aftalen om Den Europæiske Patentdomstolen (UPC-aftalen), der efter planen skulle træde i kraft i december 2017, forsinkes endnu engang.

Internetmedier under pres efter ny EU-afgørelse

15. september 2016

Den seneste afgørelse i rækken af sager om forholdet mellem brugen af hyperlinks og ophavsretten bekræfter tidligere praksis og supplerer den med ny formodningsregel, der kan true visse internetmediers eksistensgrundlag.

Det bliver lettere at standse forfalskede varer i tolden

14. september 2016

Nye EU-regler betyder, at det fremover er indehaveren af en vare, der skal bevise, at den ikke er forfalsket i tvister om varemærker.

Guld til Horten i IAM Patent 1000

8. juni 2016

Horten er nu placeret i IAM Patent 1000's bedste tier (guld) inden for patenter.

Østre Landsret: Etikette krænker designretten

9. februar 2016

Horten repræsenterede producenten af en blespand, Sangenic, og fik i landsretten slået fast, at brugen af et billede af en designbeskyttet blespand krænker designretten.

Video: Life Science & Healthcare-sektoren

28. september 2015

I en ny animationsvideo giver Horten et overblik over de mange juridiske udfordringer og muligheder, som virksomheder i Life Science & Healthcare-sektoren kan støde på i et produkts livscyklus.

Ny kendelse fastslår designrettigheders beskyttelsesomfang

23. september 2015

Ny kendelse fra Sø- og Handelsretten udvider beskyttelsen for designrettighedshavere. Horten repræsenterede Sangenic.

Horten kåret som førende rådgiver inden for patenter og varemærker

6. august 2015

Det anerkendte internationale magasin Managing Intellectual Property (MIP) har netop offentliggjort deres årlige kåring af de bedste patent- og varemærkerådgivere - og her er Hortens immaterialretsafdeling igen blandt de absolut bedste.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

NYHEDSBREV!

Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.