4. februar 2016

Politisk enighed om ny privacy shield-aftale mellem EU og USA

I oktober 2015 underkendte EU-Domstolen Safe Harbor-ordningen, hvilket skabte tvivl omkring, hvordan persondata kunne overføres fra EU til USA. Det er i februar 2016 mundet ud i en ny politisk aftale mellem Kommissionen og USA.

Ved en dom fra EU-Domstolen (Safe Harbor-dommen (C 362/14)) i oktober 2015, underkendte EU-Domstolen den såkaldte Safe Harbor-ordning, og det betød, at overførsel af personoplysninger fra EU til USA ikke længere kunne ske på grundlag af et amerikansk selskabs Safe Harbor-registrering.

Det gav anledning til tvivl om, hvordan persondata i det hele taget kunne overføres til USA, og de nationale datatilsyn i de forskellige EU-lande fandt det nødvendigt at analysere og vurdere, hvilken betydning dommen fra EU-Domstolen eventuelt måtte have i forhold til andre muligheder for overførsel af persondata til USA, nærmere bestemt brugen af bl.a. Kommissionens standardkontrakter og Binding Corporate Rules.

De europæiske datatilsyn (i regi af den såkaldte Artikel 29-gruppe) udtalte i den forbindelse, at hvis der med udgangen af januar 2016 ikke var fundet en hensigtsmæssig løsning med de amerikanske myndigheder, vil de europæiske datatilsyn – afhængigt af udfaldet af de fortsatte analyser af de øvrige overførselsgrundlag – foretage de nødvendige og hensigtsmæssige håndhævelsesforanstaltninger.

Det var således ventet, at der med udgangen af januar 2016 enten kom en hensigtsmæssig løsning med de amerikanske myndigheder, eller at de europæiske datatilsyn ville foretage håndhævelse over for de virksomheder, der overfører persondata til USA, hvis de pågældende datatilsyn ikke anså håndhævelsen for at være lovlig (uanset om den skete i henhold til Safe Harbor, Kommissionens standardkontrakter eller Binding Corporate Rules).

Ny politisk aftale mellem Kommissionen og USA

Kommissionen og USA har den 2. februar 2016 indgået en politisk aftale om en ny ordning, der skal erstatte Safe Harbor-ordningen.

Den nye ordning skal indeholde følgende elementer:

  • Garantier for at amerikanske offentlige myndigheders adgang til personoplysninger begrænses til det, der er nødvendigt
  • Et uafhængigt tilsyn og mulighed for, at enkeltpersoner kan klage over amerikanske myndigheders behandling – f.eks. i form af en ombudsmand
  • Klager over amerikanske virksomheders behandling af personoplysninger skal behandles af virksomheden selv, det enkelte EU-lands datatilsyn, det amerikanske FTC eller – hvis det ikke løser sagen – af en ny klagemyndighed som en sidste udvej
  • Det skal sikres, at aftalen er bindende for USA, hvilket forudsætter godkendelse på højeste niveau i USA

Ordningen er endnu blot en politisk aftale, og Kommissionen skal derfor udarbejde et forslag til en egentlig beslutning i løbet af de følgende uger, der kan vedtages endeligt efter høring af Artikel 29-gruppen og en komité bestående af repræsentanter for EU-medlemsstaterne.

Offentliggørelsen af Privacy Shield har ført til, at Artikel 29-gruppen (og de enkelte landes datatilsyn) har udsat vurderingen af overførsler til USA med grundlag i EU-Kommissionens standardaftaler og Binding Corporate Rules til udgangen af februar 2016. Indtil da vil der kunne ske overførsler med hjemmel heri.

Hvad der sker herefter, og hvilken betydning Privacy Shield får, er endnu uafklaret, men vi vil løbende følge udviklingen og orientere herom.

flere nyheder

EU-Domstolen: TV2 har modtaget ulovlig statsstøtte

14. november 2017

EU-Domstolen har i ny dom fastslået, at de reklameindtægter, TV2 modtog fra 1995-1996 via TV2-fonden, udgjorde ulovlig statsstøtte.

Lovforslag til databeskyttel­ses­loven er fremsat

26. oktober 2017

Justitsministeriet har netop fremsat lovforslag til databeskyttelsesloven for Folketinget. Loven vil sammen med databeskyttelsesforordningen og visse nationale særregler regulere, hvordan persondata skal og kan behandles fra 25. maj 2018.

Medarbejderes lovlige ytringer skal håndteres med respekt for ytrings­friheden

16. oktober 2017

Offentlige myndigheder må gerne tage en snak med en medarbejder, der har brugt sin ytringsfrihed til at kritisere arbejdspladsen – forudsat at ledelsen har en saglig grund til det. Men de har et særligt ansvar for at sikre, at det sker i fuld respekt for den ansattes ytringsfrihed. Det viser ny afgørelse fra Ombudsmanden.

Persondata­forordningen: Udsigt til bøder til offentlige myndigheder

13. oktober 2017

Det kommende forslag til en ny databeskyttelseslov ser ud til at lægge op til, at offentlige myndigheder vil kunne idømmes bøder for overtrædelse af databeskyttelseslovgivningen.

Nyt digitalt værktøj: Horten Connect

11. oktober 2017

Horten Connect er en cloudbaseret platform, der sikrer effektivt samarbejde i et sikkert digitalt miljø. Med Horten Connect får I adgang til en række produkter, som kan gøre håndteringen af dokumenter, arkivering, projektsamarbejde og transaktioner lettere.

EU-Domstolen: Tjeneste­mandsansat havde ret til at vende tilbage til prøvestilling

9. oktober 2017

EU-Domstolen vurderer, at en tjenestemandsansat i en prøvestilling som kontorchef skulle have været tilbudt den samme eller tilsvarende stilling ved tilbagevenden fra forældreorlov, selvom stillingens prøvetid var udløbet.

Ændringsforslag til konkurrenceloven

9. oktober 2017

Erhvervsministeren har fremsat forslag om ændring af konkurrenceloven, så den fremover i højere grad afspejler EU's praksis og EU-Kommissionens meddelelser.

EU-Domstolen: Hvornår er der tale om afskedigelser?

9. oktober 2017

EU-Domstolen har i to sager for nyligt tilkendegivet, at arbejdsgiveren skulle have konsulteret arbejdstagernes organisationer, inden de varslede ændringer, som medførte kollektive afskedigelser.

Ankestyrelsen: Vederlagsfrie garantier er ikke lovlige

6. oktober 2017

Ankestyrelsen har den 2. oktober 2017 udtalt, at det ikke var lovligt, da Ærø Kommune ydede støtte ved at stille garantier for forsyningsselskabers lån uden at opkræve garantiprovision. Det er i strid med statsstøttereglerne og hvile-i-sig-selv-princippet.

Eksklusivitets­rabatter: Intel-sagen med rekord­bøde hjemvises

20. september 2017

En dominerende virksomheds brug af eksklusivitetsrabatter er ikke altid et misbrug af dens dominerende stilling. Det fastlår EU-Domstolen i ny dom.

Compliance: Online-­undervisning i kon­kurrenceret

20. september 2017

Horten tilbyder nu online-undervisning i konkurrenceret skræddersyet til den enkelte virksomhed.

Europæiske IP-rettigheder i Storbritannien efter Brexit

19. september 2017

Storbritanniens udtræden af EU kommer til at skabe usikkerhed for både britiske og EU27-virksomheder i forhold til omfanget og beskyttelsen af immaterielle rettigheder i Storbritannien. Kommissionens Taskforce for Artikel 50 har nu foreslået en række hovedprincipper for reguleringen.

Ny dom fra Menneske­­rettigheds­­domstolen om virksomheders overvågning af privat kommunikation

19. september 2017

Arbejdsgivere skal informere ansatte om muligheden for overvågning samt omfang heraf. Det understreger ny dom fra Menneskerettighedsdomstolen.

Nyt arrangements­katalog for efteråret 2017

10. september 2017

I efteråret 2017 har vi allerede nu programsat 35 forskellige arrangementer. Se det nye arrangementskatalog online.

Ret & Indsigt 03/2017 er udkommet

8. september 2017

I dette nummer af Ret & Indsigt kan du bl.a. få overblik over de vigtigste regler og tidsfrister op til kommunalvalget. Du kan læse om arbejdet med at skaffe Tour de France til Danmark. Og så har vi lavet en guide til, hvordan man identificerer en virksomheds reelle ejere.

Kartelbøde til VVS-firma for tilbudskoordinering på fem byggeprojekter

16. august 2017

Et VVS-firma har fået en millionbøde for at koordinere priser og andre vilkår med en konkurrent ved tilbud på fem københavnske byggeprojekter i perioden fra april 2012 til august 2013.

Ny partner

15. august 2017

Horten Advokatpartnerselskab har optaget Christian Gregersen som equity partner.

Google - et overblik over sommerens EU-sag mod internetgiganten

27. juli 2017

I juni 2017 afgjorde Kommissionen den første af tre verserende sager mod Google og gav Google en rekordstor bøde på EUR 2,42 mia. for misbrug af dominerende stilling. Ifølge Kommissionen havde Google begunstiget Google Shopping i deres søgetjeneste.

Her er de fem mest læste nyheder på horten.dk

11. juli 2017

En gennemgang af Landsrettens dom i Ateas bestikkelsessager og vores løbende opdateringer om aktindsigt er på listen over de artikler, Hortens mere end 4000 abonnenter har klikket mest på i første halvår.

Ny vejledning om skattemæssige forhold i offentlige udbud

27. juni 2017

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop udarbejdet en ny vejledning om, i hvilket omfang ordregiver kan inddrage skattemæssige forhold ved offentlige udbud.

Ny sag sætter fokus på branchestandarder og konkurrenceret

21. juni 2017

En brancheorganisation for tagpap og medlemsvirksomhederne har overtrådt konkurrenceloven ved at fastsætte og anvende standarder. Det følger af Konkurrencerådets afgørelse af 31. maj 2017, som påbyder, at standarderne ophæves.

Den Europæiske Patentdomstol lader vente på sig

20. juni 2017

Aftalen om Den Europæiske Patentdomstolen (UPC-aftalen), der efter planen skulle træde i kraft i december 2017, forsinkes endnu engang.

Horten på folkemødet 2017

7. juni 2017

Horten deltager i Folkemødet 15.-18. juni. Læs her, hvorfor de deltagende partnere igen i år har Folkemødet i høj prioritet.

Konkurrencerådet stopper ulovlig brancheaftale om campingpas

6. juni 2017

Ifølge Konkurrencerådet har Campingrådet ulovligt vedtaget, at gæster skulle have et særligt campingpas.

Betænkningen om databeskyttelsesforordningen er kommet

29. maj 2017

Justitsministeriet har nu udgivet den længe ventede betænkning om databeskyttelsesforordningen og de retlige rammer for dansk lovgivning i den forbindelse.

Statsstøtte: Ny gruppefritagelse for havne og lufthavne er godkendt

19. maj 2017

Kommissionen har godkendt rammerne for revisionen af den generelle fritagelsesordning for statsstøtte. Efter to offentlige høringer har Kommissionen nu godkendt, at gruppefritagelsen udvides til også at omfatte havne og lufthavne.

Fusionskontrol: Hvornår skal fusioner anmeldes til nationale konkurrencemyndigheder?

15. maj 2017

Få overblik over omsætningstærsklerne ved virksomhedsoverdragelser og andre fusioner med Hortens plakat over fusionskontrol i Europa.

Løbeskosproducenten Asics dømmes for ulovlig blokering af online prissammenligning

5. maj 2017

Domstolen fandt, at det var i strid med EU's konkurrenceregler, når løbeskosproducenten Asics krævede, at dets forhandlere skulle blokere for adgang til forhandlernes hjemmesider.

Metro idømt bøde for tilbageholdelse af oplysninger i fusionssag

27. april 2017

Grossistvirksomheden Metro har overtrådt konkurrenceloven ved at tilbageholde oplysninger om en potentiel køber af virksomheden i forbindelse med den påtænkte fusion mellem Metro og engrosleverandøren Euro Cater.

Kommissionen sætter fokus på brug af pris-algoritmer i e-handel

25. april 2017

Kommissionen opfordrer virksomheder, der er aktive inden for e-handel, til at sikre sig, at konkurrencereglerne overholdes ved udvikling og brug af pris-algoritmer.

Horten rykker frem i nye rankings fra Chambers og Legal 500

19. april 2017

De førende internationale rankingbureauer Legal 500 og Chambers placerer igen i år Horten blandt landets bedste advokatfirmaer.

Maersk Lines køb af tysk containerrederi godkendt med betingelser

12. april 2017

Europa-Kommissionen har godkendt Maersk Lines overtagelse af det tyske containerrederi Hamburg Südamerikanische Dampfschifffahrts-Gesellschaft KG (HSDG). Godkendelsen er betinget af, at HSDG udtræder af fem konsortier om handelsruter til og fra Nordeuropa og Middelhavet.

Brancheforeningers informationsudveksling: Kort og præcis vejledning

6. april 2017

I en ny udtalelse lægger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vægt på tre faktorer i forhold til, om brancheforeningers indsamling og udveksling af medlemmernes prisoplysninger er lovlig.

Kommissionen: støtte til opførelse af Kriegers Flak er lovlig

30. marts 2017

Kommissionen har godkendt den danske statsstøtte til havvindmølleprojektet Kriegers Flak, idet projektet bidrager til øget anvendelse af vedvarende energi i Danmark. Kommissionen konkluderer, at dette hensyn vejer tungere end den mulige konkurrencefordrejning på markedet, som den offentlige støtte måtte medføre.

Omfattende tilsagn beskytter innovation i godkendt DOW/DUPONT-fusion

30. marts 2017

Fusionen mellem DOW og DuPont er godkendt af Kommissionen efter længere tilsagnsforhandlinger. Godkendelsen er bl.a. betinget af, at DuPont afhænder store dele af deres pesticidevirksomhed samt deres globale forsknings- og udviklingsafdeling.

Statsstøtte: De minimis-støtte – hvad er det, og hvordan gør man?

23. marts 2017

Offentlig støtte til virksomheder er som udgangspunkt statsstøtte, som skal anmeldes og godkendes af Europa-Kommission for at være lovlig. For mindre støttebeløb kan det undgås, hvis der er tale om de minimis-støtte. Vi giver her en introduktion til de minimis-reglerne, og hvordan de anvendes i praksis.

SAS pålægges igen milliardbøde for deltagelse i Air Cargo-kartellet

20. marts 2017

SAS og en række andre flyselskaber har igen fået bøder af Europa-Kommissionen for deltagelse i Air Cargo-kartellet.

Tørklædeforbud kan være lovligt

15. marts 2017

EU-Domstolen: En virksomheds interne retningslinjer om ikke at bære synlige religiøse symboler i arbejdstiden udgør ikke direkte forskelsbehandling på grund af tro eller religion. Men opsiges en medarbejder på grund af kundeklager, er det forskelsbehandling.

Fire nye specialistadvokater hos Horten

7. marts 2017

Horten har udpeget fire nye specialistadvokater med stærk brancheindsigt inden for henholdsvis miljø- og planret, energi- og forsyningsret, persondata og skatteret.

Må man som embedsmand sige, at kommunaldirektøren "måske ikke har sandhed som sin største spidskompetence"?

30. januar 2017

Ombudsmanden: Offentligt ansat gik for langt i udtalelser på Facebook.

Ny handlingsplan for implementering af databeskyttelsesforordningen

30. januar 2017

Artikel 29-gruppen har vedtaget en ny handlingsplan, der angiver, hvilke emner gruppen vil prioritere i 2017 for at sikre en effektiv implementering af databeskyttelsesforordningen.

Højesteret: Persondataloven ikke overtrådt, da kommune videregav helbredsoplysninger

25. januar 2017

Det var ikke var i strid med hverken persondataloven eller forvaltningsloven, at kommune partshørte en arbejdsgiver om en borgers helbredsoplysninger.

Faglige arrangementer forår 2017

16. januar 2017

I foråret 2017 har vi allerede nu programsat 30 forskellige arrangementer. Se arrangementskataloget online.

Data protection officer – hvem, hvornår, hvad?

12. januar 2017

Den såkaldte Artikel 29-gruppe har vedtaget et sæt retningslinjer for databeskyttelsesrådgivere, der giver mere klarhed over databeskyttelsesrådgiverens opgaver, stilling og ansvar.

TOP 10: Her er årets mest læste på horten.dk

2. januar 2017

Læs eller genlæs de 10 mest besøgte artikler på www.horten.dk i 2016 og få genopfrisket din juridiske viden.

Julekonkurrencer og markedsføringsloven

15. december 2016

Det kan være lovligt at præmiere en forbruger for at give samtykke til at modtage markedsføring gennem deltagelse i en konkurrence. Det kræver dog, at I som virksomhed overholder de nærmere betingelser i markedsføringsloven.

Ny håndbog om europæisk lovgivning vedrørende adgang til klage og domstolsprøvelse

8. december 2016

Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA) har lige offentliggjort den danske version af deres håndbog om europæisk lovgivning vedrørende adgang til klage, administrativ rekurs og domstolsprøvelse.

Konkurrenceret – nye danske regler for erstatningssager er vedtaget

1. december 2016

Reglerne betyder, at det bliver lettere at rette erstatningskrav mod karteldeltagerne, fx for kunder, der har betalt overpriser for deres varer, fordi leverandøren har indgået en kartelaftale.

Grønland får persondatalov

22. november 2016

Fra 1. december får persondataloven virkning for Grønland efter anmodning fra det Grønlandske Selvstyre. Loven erstatter registerlovene fra 1978, der hidtil har været gældende i Grønland.

Hjælp til IT-sikkerheden for små og mellemstore virksomheder

10. november 2016

Erhvervsstyrelsen og Rådet for Digital Sikkerhed har i samarbejde udarbejdet en ny hjemmeside, der nemt og hurtigt giver virksomheder mulighed for at få vurderet deres IT-sikkerhed.

Dynamiske IP-adresser kan være personoplysninger

19. oktober 2016

EU-Domstolen har fastslået, at en dynamisk IP-adresse kan udgøre en personoplysning.

Nordiske forbrugerombudsmænd sætter fokus på dataindsamling

14. oktober 2016

Den digitale udvikling medfører nye udfordringer for privatlivs- og databeskyttelse. Derfor vil de nordiske Forbrugerombudsmænd fremtidigt styrke samarbejdet og sætte fokus på virksomheders indsamling af data fra forbrugere.

Datatilsynet: Få styr på medarbejdernes håndtering af persondata

7. oktober 2016

Datatilsynet har i en ny afgørelse udtalt kritik af en kommunes kontrol med datasikkerheden på baggrund af uvedkommendes adgang til følsomme personoplysninger gemt på en medarbejders private IT-udstyr.

Ombudsmanden: Afskedigelse af gymnasielærer var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed

5. september 2016

Ombudsmanden fandt det "særdeles kritisabelt", at Campus Bornholm afskedigede en gymnasielærer for at ytre sig kritisk om sin arbejdsgiver. Det var også kritisabelt, at arbejdsgiveren efterfølgende sendte et orienteringsbrev til samtlige af gymnasiets medarbejdere.

Nye udbudsguides, persondata­forordningen og bestikkelse: Mest læste på horten.dk

27. juli 2016

I løbet af årets første halvdel har vi skrevet om alt fra den nye udbudslov til persondataforordningen, funktionærloven, aktindsigtssager og bestikkelse af offentligt ansatte.

Ombudsmanden finder udtalelse om forsvarets ansattes adgang til at ytre sig "meget kritisabel"

1. juli 2016

Ombudsmanden har for nyligt udtalt, at det var "meget kritisabelt", at en forsvarschef fortalte de ansatte, at de kunne forvente at blive afskediget for "direkte illoyale" ytringer om Forsvaret fremsat på de sociale medier. Efter opfordring fra ombudsmanden er samtlige ca. 20.000 medarbejdere i Forsvaret orienteret om udtalelsen og dermed retten til deres ytringsfrihed.

Brexit: Hvilke juridiske konsekvenser får Storbritanniens farvel til EU?

28. juni 2016

Torsdag den 23. juni 2016 valgte den britiske befolkning at stemme Storbritannien ud af EU, hvilket vil medføre en række juridiske ændringer. Hos Horten holder vi et vågent øje med det politiske efterspil.

Er I klar til at efterleve databeskyttelsesforordningen?

24. juni 2016

Datatilsynet har offentliggjort en liste med spørgsmål, som dataansvarlige med fordel allerede på nuværende tidspunkt kan forholde sig til i forbindelse med forberedelserne forud for EU's databeskyttelsesforordning.

Sag om vederlagsfrie lånegarantier til to fjernvarmeselskaber skal ikke for Højesteret

20. juni 2016

Den 25. januar 2016 fastslog Vestre Landsret, at Sønderborg Kommunes vedlagsfrie lånegarantier til to fjernvarmeselskaber udgjorde ulovlig statsstøtte.

Ny økonomiaftale for kommunerne for 2017

13. juni 2016

Regeringen har indgået en omfattende aftale med KL om kommunernes økonomi for 2017.

Persondatalovens krav overses ved brug af ESPD'et

1. juni 2016

Ifølge persondataloven kræver det en udtalelse/tilladelse fra Datatilsynet, hvis en offentlig myndighed eller privat organisation indhenter og behandler oplysninger om strafbare forhold for fysiske personer. Det har betydning i udbud.

Mød Horten til tre debatter på Folkemødet 2016

1. juni 2016

Mød vores eksperter til tre spændende debatter om effektivisering af fremtidens forsyning, om en forsyningssektor i forandring, og om hvor grænsen går for virksomheders brug af persondata.

Ny statsstøttevejledning fra Kommissionen

24. maj 2016

Kommissionen er nu kommet med meddelelsen om statsstøttebegrebet, som er sidste led i statsstøttemoderniseringen. Meddelelsen giver vejledning om de generelle statsstøtteretlige principper, men også hvordan reglerne skal fortolkes inden for specifikke sektorområder.

Praktiske råd til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD)

28. april 2016

ESPD’et har givet anledning til særlige udfordringer for både ansøgere/tilbudsgivere og ordregivere, efter den nye udbudslov er trådt i kraft. Vi giver vores bud på, hvordan nogle af disse udfordringer løses mest hensigtsmæssigt.

Den nye persondataforordning endeligt vedtaget

14. april 2016

Den nye persondataforordning er endeligt vedtaget af Europa-Parlamentet sammen med resten af Databeskyttelsesreformpakken.

Udkast til Privacy Shield-ordning mellem EU og USA offentliggjort

8. marts 2016

EU-Kommissionen har fremlagt en lovgivningspakke for en ny Privacy Shield-ordning til erstatning for Safe Harbour-ordningen for overførsel af persondata fra EU til USA.

Er I klar til at håndtere den nye persondataforordning?

24. februar 2016

Lever din organisation – offentlig som privat – op til kravene i den gældende persondatalov, og er I klar til de kommende ændringer?

Sag om vederlagsfrie lånegarantier til to fjernvarmeselskaber søges indbragt for Højesteret

23. februar 2016

Statsstøtte: Sagen om vederlagsfrie lånegarantier til to fjernvarmeselskaber søges indbragt for Højesteret, men de kommunale initiativer bør fortsætte.

Skat og statsstøtte: Hvor er vi på vej hen?

10. februar 2016

Siden 2013 har Kommissionen undersøgt EU-medlemsstaternes skatteafgørelser for at finde ud af, om statsstøttereglerne overtrædes gennem selektive skattefordele. I øjeblikket sker der meget på området - vi giver et overblik.

Lånegarantier til to fjernvarmeselskaber var ulovlig statsstøtte og dermed ugyldig

26. januar 2016

Det fastslog Vestre Landsret i dom af 25. januar 2016 i en tvist mellem Sønderborg Kommune og to lokale fjernvarmeselskaber. Det betyder, at kommunen har pligt til at opkræve garantiprovision, som udgør mere end 70 mio. kr. i garantiperioden.”

TOP 10: Her er årets mest læste juridiske nyheder på horten.dk

7. januar 2016

Læs eller genlæs de 10 mest besøgte artikler på www.horten.dk og få genopfrisket din juridiske viden.

Horten opruster med tre nye partnere

5. januar 2016

Horten Advokatpartnerselskab har pr. 1. januar 2016 optaget advokaterne Ulrik Holsted-Sandgreen, Christian Kragelund og Annelouise Dalgaard Pedersen som partnere.

Persondata­forordningen er klar – større kontrol over egne data og højere bøder

16. december 2015

EU-Parlamentet, EU-Rådet og EU-Kommissionen er nået til enighed om persondataforordningen, der betyder flere rettigheder til brugerne og væsentlige bødesanktioner over for virksomheder, der bryder loven.

De europæiske datatilsyn udsteder retningslinjer efter Safe Harbor-dommen

20. oktober 2015

Artikel 29-gruppen, som består af repræsentanter fra datatilsynsmyndigheder i EU, har udsendt fælles retningslinjer for overførsel af persondata til USA efter Safe Harbor-dommen.

Safe Harbor – endnu en vidtrækkende EU-dom om persondata

7. oktober 2015

EU-Domstolen: EU-Kommissionen kunne ikke beslutte, at Safe Harbor-ordningen gør det muligt at overføre personoplysninger til USA.

Ny EU-dom om persondataret på tværs af grænser

6. oktober 2015

Persondataretlige regler i et EU-land gælder for alle virksomheder, der er etableret i landet, også udenlandske.

Overførsel af persondata: EU-dom indskærper myndigheders oplysningspligt

5. oktober 2015

Overførsel af personoplysninger mellem to offentlige myndigheder kræver underretning af de berørte borgere.

Video: Life Science & Healthcare-sektoren

28. september 2015

I en ny animationsvideo giver Horten et overblik over de mange juridiske udfordringer og muligheder, som virksomheder i Life Science & Healthcare-sektoren kan støde på i et produkts livscyklus.

Vi giver viden videre

18. september 2015

Faglige arrangementer efterår 2015

Big Data eller Big Confusion: Få styr på datareglerne

14. august 2015

Få overblik over de tre regelsæt, du skal kende, og find brugbare links til dit videre arbejde med Big Data.

Persondata­forordningen: Ny enighed om beskyttelse af person­oplysninger

23. juni 2015

EU-Kommissionen fremlagde i januar 2012 forslag til en Persondataforordning, der skulle styrke den enkeltes rettigheder og tage hånd om udfordringerne fra globalisering og ny teknologi. Nu er Rådet nået til enighed om en generel indstilling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

NYHEDSBREV!

Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.