torsdag den 5. oktober 2017 kl. 13.00 - 16.00

Kommunale lånegarantier

Vi skitserer rammerne for kommunens mulighed for at stille garanti for virksomheders lån og kommer med gode råd til, hvordan kommunale lånegarantier håndteres i praksis.

Lovgivning og retspraksis har de seneste år skærpet fokus på kommunernes pligt til at sikre, at en kommunal garantistillelse gives på markedsmæssige vilkår. På den baggrund er det blevet vigtigt at kunne fastsætte markedsværdien for en garantiprovision. Der er derfor tale om et højaktuelt emne, som mange kommuner og kommunale forsyningsvirksomheder generelt bør overveje.

Hortens eksperter giver et overblik over:

  • De gældende regler
  • Hvilke konsekvenser ulovligt stillede lånegarantier kan have
  • Hvilke muligheder der er, hvis lånegarantien er stillet uden opkrævning af garantiprovision

Desuden giver Lene Wilhøft, sekretariatschef hos Assens Kommune, et indblik i, hvordan man griber vurderingen af lånegarantier an i praksis, og Malte Lisberg Jensen, Senior Economist hos Copenhagen Economics, kommer med praktiske råd til, hvordan en markedsmæssig garantiprovision fastsættes.

eksterne Oplægsholdere

- Lene Wilhøft, sekretariatschef, Assens Kommune
- Malte Lisberg Jensen, Senior Economist, Copenhagen Economics

MÅLGRUPPE

Ledere og medarbejdere i kommuner og forsyningsvirksomheder samt andre virksomheder og institutioner, der har berøring med kommunale lånegarantier og vurderingen af garantiprovision.

Kontakt
BA.jur. Christine Rønbøg Secher

Dato
Torsdag den 5. oktober 2017 kl. 13.00 - 16.00

Sted
Vejle Kommune, Skolegade 1, 2. sal, 7100 Vejle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

NYHEDSBREV!

Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.