torsdag den 15. marts 2018 kl. 13.00 - 16.00

Kommunal dialog med forsyninger: Det gode og konstruktive samarbejde

Vi giver et overblik over kommunens rolle i relation til forsyningerne, og vi kommer med vores bud på det gode samarbejde mellem kommune og forsyning.

Det kan være svært for kommunens medarbejdere at vide, hvilket ben kommunen skal stå på i samarbejdet med de lokale forsyninger. Årsagen er simpel: Forsyninger er organiseret på en lang række forskellige måder med hver deres særlige kendetegn, f.eks. som en del af den kommunale forvaltning, et kommunalt ejet selskab, et § 60-fællesskab eller et a.m.b.a.

En naturlig konsekvens af forsyningers mangeartede måder at organisere sig på er, at kommunen i sin kontakt med forsyninger bør være særligt opmærksom på, hvilken rolle den har over for den enkelte forsyning: Er kommunen selskabsejer, tilsynsmyndighed eller garantistiller?

Det kommunale embedsværk har en central rolle i samspillet mellem forsyning og kommune og vil ofte være ansvarlig for at klæde kommunalbestyrelsesmedlemmerne ordentligt på, når de skal træffe beslutninger, der vedrører forsyninger.

Med henblik på at give jer de bedste redskaber til at udfylde den rolle har vi inviteret adm. direktør i Halsnæs Forsyning, Jan Hvidtfeldt Andersen, til at fortælle om sine gode erfaringer i sit samarbejde med Halsnæs Kommune. Endelig gennemgår vi de særlige karakteristika for forsyninger, der er relevante for kommuner.

MÅLGRUPPE

Kommunale jurister, der jævnligt har kontakt til lokale forsyninger.

Eksterne oplægsholdere

- Jan Hvidtfeldt Andersen,  adm. direktør, Halsnæs Forsyning

Dato
Torsdag den 15. marts 2018 kl. 13.00 - 16.00

Sted
Horten, Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup

Oplægsholdere fra Horten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

NYHEDSBREV!

Tilmeld dig Hortens nyhedsbrev og få nyheder, tilbud om gratis arrangementer og gode råd om jura. Vi sender ud, når der er aktuelle nyheder, arrangementer og kurser.